Boer zkt Bank (Leaderproject)

Startdatum: 22 mei 2022

Boer zkt Bank?  Met dit nieuwe project wil Poperinge de voedselproductie van haar landbouwers in de kijker zetten. Zes verrassende landbouwbedrijven vertellen in seizoensfilmpjes over hun activiteiten, hun passie voor de stiel en hun liefde voor de job. Een fietstocht van een 40-tal kilometer verbindt de zes bedrijven. Wedden dat de landbouwer je dingen vertelt die je nog niet wist? 

Spring op je fiets, scan de codes en bekijk de filmpjes. En vergeet onderweg vooral niet te genieten van de rust en schoonheid langs Poperingse fietswegen. 

Maar onze boeren zoeken ook landbouwhelden! Voor de kinderen werden extra opdrachten gemaakt om een echte landbouwheld te worden. Ga langs bij dienst Toerisme en haal je ‘Heldenzakje’ op. Gewapend met uitleg en spelmateriaal kan je de route afleggen en onderweg de boer helpen. Voer alle opdrachten uit, verzamel stempels en haal je ‘heldencadeautje’ op. 

Mag het nog iets meer zijn?  Plan je fietsuitstap in Poperinge en verwen jezelf onderweg met een picknickmand. Onze partners Goeste (Poperinge) en de Groenselpoorte (Reningelst) voorzien je graag van een goedgevulde picknick vol krachtvoer. Reserveren vooraf is noodzakelijk.

Vanaf 22 mei kan je je routeplan ophalen bij Dienst toerisme, of hieronder downloaden.

Boer zkt Bank kwam tot stand met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsonwikkeling. Europa investeert in zijn platteland. 

  • Kostprijs project: 62 897,44 --> 31 448,72 euro subsidie (50%)
  • Partners: De Groenselpoorte, L'Heritage, Landbouwraad, Geïnteresseerde landbouwers, landelijke gilde, Inagro, Provinciale landbouwkamer West-Vlaanderen en CNPV vzw - Plokkersheem.
  • Duur: 01/07/2021 - 30/06/2023