Boer zkt Bank

Elf verrassende landbouwbedrijven vertellen in seizoensfilmpjes over hun activiteiten, hun passie voor de stiel en hun liefde voor de job. Twee fietstochten van een veertigtal kilometer verbinden de bedrijven. De filmpjes bekijk je via QR-code.

Spring op je fiets, scan de codes en bekijk de filmpjes. En vergeet onderweg vooral niet te genieten van de rust en schoonheid langs Poperingse fietswegen. 

Vanaf eind mei 2023 kan je de tweede fietsroute volgen, langs vijf nieuwe landbouwbedrijven. De route is een 35-tal kilometer lang en loopt via Sint-Jan-Ter-Biezen, Haringe en Proven. 

Landbouwhelden gezocht

Voor de kinderen zijn er extra opdrachten om een echte landbouwheld te worden. Ga langs bij dienst Toerisme en haal je Heldenzakje op. Gewapend met uitleg en spelmateriaal kan je de route afleggen en onderweg de boer helpen. Wie alle opdrachten uitvoert en stempels verzamelt, kan daarna zijn heldencadeautje ophalen. 
Het gebruik van het Heldenzakje is gratis, maar er wordt wel een waarborg gevraagd wanneer je het afhaalt. Die krijg je terug wanneer je het zakje terugbrengt. Vooraf reserveren is niet nodig, er zijn voldoende zakjes voorradig. 

Picknick onderweg

Plan je fietsuitstap in Poperinge en verwen jezelf onderweg met een picknickmand. Twee partners van het project, Goeste (Poperinge) en de Groenselpoorte (Reningelst), voorzien je graag van een goedgevulde picknick vol krachtvoer. Vooraf reserveren bij de partners is noodzakelijk.

Het routeplan kan je ophalen bij dienst Toerisme, of kan je hieronder downloaden.

Leaderproject

Boer zkt Bank kwam tot stand met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsonwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.
Met het project wil Poperinge de voedselproductie van haar landbouwers in de kijker zetten.

  • Kostprijs project: 62 897,44 --> 31 448,72 euro subsidie (50%)
  • Partners: De Groenselpoorte, L'Heritage, Landbouwraad, Ge├»nteresseerde landbouwers, landelijke gilde, Inagro, Provinciale landbouwkamer West-Vlaanderen en CNPV vzw - Plokkersheem.
  • Duur: 01/07/2021 - 30/06/2023

Route 1 Boer zkt Bank1,3 Mb(pdf)

Route 2 Boer zkt Bank1,5 Mb(pdf)

Quiz

Doe hier mee aan de miniquiz van t Kersenhof

Bekijk de filmpjes van de verschillende landbouwbedrijven

Contact

Ondernemen

Adres
Grote Markt 1 , 8970 Poperinge
Tel.
+32 57 346 668
ondernemen@poperinge.be

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
op afspraak 9 tot 12u.
Nu gesloten

Toerisme

Adres
Grote Markt 1 , 8970 Poperinge
Tel.
+32 57 346 676
toerisme@poperinge.be

Openingsuren