Bier- en Hoppefeesten

Op 15, 16 en 17 september 2023 zet Poperinge voor de 25ste keer haar twee grootste troeven; hop en bier, in de kijker tijdens de Bier- & Hoppefeesten. Naast het vaste programma pakken we dit jaar uit met enkele nieuwigheden waar kinderen en traditie centraal staan. 

Verbroedering op vrijdag

Een vrolijke kinderparade trekt de jubileumeditie vrijdagmiddag op gang. In de feesttent op het Oudstrijdersplein verbroederen jong en oud door samen het hoppelied te zingen. Daarna gaat het seniorenfeest lustig verder.  Op vrijdagavond wordt het feest officieel geopend met een verbroederingsavond. Je waant je in een Münchens brouwershuis.

Topspektakel op zaterdag

Muziekkorpsen uit binnen- en buitenland vullen op zaterdagnamiddag de centrumstraten om daarna op de Paardenmarkt een fantastisch taptoe-spektakel te brengen. De Grote Markt wordt op zaterdag- en zondagnamiddag omgetoverd tot een hopveld waar vreemde plukkers met hun woonwagens neerstrijken. Een ode aan het hommelpapfeest, de voorloper van de huidige Bier- en Hoppefeesten.

Verschillende hopboeren stellen hun bedrijf open voor een gratis bezoekje.

Zaterdagavond wordt het hopkoningintrio verkozen.

Zondag vol tradities

Geniet op zondag ten volle van de sfeer van het feestweekend tijdens een arrangement Dagje Hoppefeesten.  Daarnaast zijn er in het Hopmuseum doorlopend rondleidingen met gids en plukdemonstraties op het binnenplein.

De Hoppestoet op zondagnamiddag vormt het hoogtepunt van het weekend. Dit kleurrijke spektakel vertelt het verhaal van de hop in al haar facetten. De stropopverbranding luidt het einde van de oogst en het feestweekend in. In de feesttent gaat het dak er een laatste keer af.

🎫 Koop tickets Boek een "Dagje hoppefeesten" 👇 Bekijk het volledige programma 👇 

Met dank aan