Bevraging inwoners Poperinge

Beste inwoner,

We hebben het beste voor met Poperinge en doen er alles aan om onze stad permanent te verbeteren. Daarom organiseren we een korte bevraging om te ontdekken hoe jij Poperinge op verschillende aspecten ervaart.

De bevraging duurt ongeveer 6 minuten en verloopt 100% anoniem. Je eerlijkheid en medewerking worden bijzonder gewaardeerd.

Met de ontvangen gegevens gaat een externe partner aan de slag om jouw Poperinge strategisch te versterken.

Mocht je vragen hebben over de vragenlijst, dan kan je contact opnemen met onze externe partner Moniquet & Company via info@moniquetandcompany.com


Open de vragenlijst

Belasting plaatsen terrassen, koopwaren, verkoopautomaten, publiciteits- en aanhangwagens op het openbaar domein

Naar aanleiding van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken besliste de federale overheid om alle cafés en restaurants tijdelijk te sluiten. Gezien deze drastische maatregel besliste de gemeenteraad de getroffen uitbaters te ondersteunen door in 2020 uitzonderlijk geen terrasbelasting te heffen. Voor het aanslagjaar 2021 krijgen de uitbaters een korting van 50% op het belastingtarief voor terrassen en in het aanslagjaar 2022 bedraagt deze korting 25%. Bovendien worden alle abonnementen 2020 voor de vrijdagmarkt voor de helft terugbetaald.

Er wordt voor de aanslagjaren 2020-2025 een belasting gevestigd op het plaatsen van terrassen of gelijkaardige constructies, koopwaren, verkoopautomaten, publiciteits- en aanhangwagens op het openbaar domein.

  • 📅 Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25 mei 2020.
  • 📅 Bekendmaking op 28 mei 2020.

Plaatsen terrassen of gelijkaardige constructies, koopwaren, verkoopautomaten, publiciteits- en aanhangwagens 2020-20251,1 Mb(pdf)