Theater Malpertuis - Jackie

Koop tickets
CC Ghybe
Dit is een UiTPAS activiteit.
  • di22 april 2025van20.15 u.tot21.45 u.

Actrice en theatermaker Lien Wildemeersch verraste vriend en vijand met haar eerste eigen theaterproject: Jackie.

Veertien jaar lang verdiepte Lien zich in het leven en de persoon van Jacqueline du Pré. Al die tijd droeg ze Jackie met haar mee als compagnon de route. De Britse celliste werd haar muze, haar bron van inspiratie en ze navigeert sindsdien door het leven met Jackie als kompas.

Eindelijk kan Lien de intensieve band die ze met de muzikante opbouwde — over de grenzen van de dood heen — delen met een publiek. Het is een band die drijft op het belang van troost en humor, een onmetelijke liefde voor muziek en een onvoorwaardelijke lust for life. Jackie is dan ook geen biografie van Jacqueline du Pré, maar een zoektocht naar wat ons als mens verbindt en naar wat je kunt dragen in de soms gruwelijke onvoorspelbaarheid van het leven.

Lien Wildemeersch (1983) is een Vlaams actrice en theatermaker. Ze was jarenlang lid van het NTGent-ensemble. Jackie is haar eerste eigen voorstelling. Lien won voor haar performance in Jackie de Acteursgilde Theaterprijs 2023.

IDEE EN SPEL Lien Wildemeersch DRAMATURGIE Daan Borloo COACH Renée Goethijn BEWEGINGSCOACH Bérengère Bodin KOSTUUM Jana Roos LICHT EN GELUID Rik Teunis OUTSIDE EYE Alain Platel

Locatie

CC Ghybe
Sint-Annastraat 13 , 8970 Poperinge

Prijs

  • Basistarief 18

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

Dienst Cultuur stad Poperinge
Grote markt 1 , 8970 Poperinge