Watou Live: Paul Demets - Ex voto (performance voor Gwy Mandelinck)

Parochiezaal Watou
Dit is een UiTPAS activiteit.
  • za10 augustus 2024van15.00 u.tot16.00 u.
  • za10 augustus 2024van17.00 u.tot18.00 u.

Ook deze zomer brengt het Kunstenfestival Watou een boeiend evenementenprogramma met een fijne mix van poëzie en muziek. Tijdens Watou Live ontdek je tal van performances, concerten en boeiende ontmoetingen. Heb je een festivalticket? Dan kan je al dat moois gratis meepikken. Tijdens de uren van het festival, even weg van de drukte, zitten en genieten! Reserveren hoeft niet maar kom op tijd.

Paul Demets brengt een performance op de grens tussen de sterk aanwezige natuur in Watou en het verdwijnen, tussen beeld en woord. De uitspraak van Gwy Mandelinck ‘Zolang het onmogelijke ons blijft boeien, is de vrees voor een verdwijnpunt voorbarig’ vormt het uitgangspunt. 

Tijdens de performance brengt Demets “Ex voto”, het gedicht dat hij schreef in dialoog met het kunstwerk van Carl Lanters en Lee Young en zijn antwoordgedicht op “Dat er sterren” van Gwy Mandelinck, een creatie-opdracht die hij kreeg naar aanleiding van het overlijden van de stichter en decennialange curator van de Poëziezomers. Zo evolueerde de performance naar een hommage, wars van theatraliteit, maar ingetogen en intens.

Met de medewerking van filmmaker Hooman Jeddy en modeontwerper Harry Van Noten.

Gratis (met festivalticket)

Locatie

Parochiezaal Watou
Blauwhuissstraat , 8978 Watou (Poperinge)

Prijs

  • gratis

Organisatie

Kunstenfestival Watou
Watouplein 12 , 8978 Watou (Poperinge)