Uitstap naar Oostende

  • do27 juni 2024van08.00 u.tot18.30 u.

Op donderdag 27 juni trekken we naar Oostende, naar ‘t zèètje! We verzamelen om 8 u. in De Bres met een kopje koffie. Ons eerste bezoek begint omstreeks 10 u. in de internationale luchthaven Oostende-Brugge, waar een gids ons zal begeleiden. De rondleiding gebeurt aan landzijde van de luchthaven, wat wil zeggen dat we niet voorbij de securitycheck gaan. In Belgische luchthavens ben je als bezoeker niet toegelaten aan de ‘airside’ omwille van een maatregel in functie van het terreurniveau. Hoe dan ook, dit is een unieke kans voor wie nog nooit een bezoek bracht aan een luchthaven!


Om 12 u. worden we verwacht in vakantieclub Vayamundo voor de lunch. In Restaurant Plad’O kunnen we aanschuiven aan het buffet voor soep, hoofdgerecht (vis, vlees of vegetarisch), drank naar keuze (water, frisdranken, bier of wijn) en dessert. Je schuift zoveel keer aan als je wenst!


Na de maaltijd rijden we met de bus naar De Grote Post: vroeger postgebouw, nu cultuurcentrum. Dit is gelegen in het centrum van Oostende, vlakbij ‘Dikke Mathille’. Op die plaats zullen twee ervaren gidsen ons op sleeptouw meenemen voor een stadskernwandeling. We passeren langs tal van bezienswaardigheden.


Na deze ‘inspanning’ is er nog even tijd voor een ontspannend koffiemoment in De Grote Post, dit met koffie, thee, verse sappen, water en versnaperingen. We voorzien de thuiskomst omstreeks 18 u. à 18.30 u., tenzij een concert van Rammstein op dezelfde dag ons stokken in de wielen steekt.


Locatie

LDC De Bres
Veurnestraat 15 , 8970 Poperinge

Prijs

  • Basistarief 54
  • sociaal tarief 27

Leeftijd

vanaf 65 jaar

Organisatie

Lokaal Dienstencentrum De Bres
Veurnestraat 15 , 8970 Poperinge