Energiek met Niek

  • wo8 mei 2024van14.00 u.tot15.00 u.
  • wo15 mei 2024van14.00 u.tot15.00 u.
  • wo22 mei 2024van14.00 u.tot15.00 u.
  • wo29 mei 2024van14.00 u.tot15.00 u.

Vanaf begin april kun je in het buurtsalon van Roesbrugge-Haringe terecht voor Energiek met Niek. Niek is sinds kort OTAGO- instructeur. Als instructeur begeleidt hij ouderen individueel of in groep tijdens de uitvoering van een oefenprogramma.

Wil je actief kunnen spelen met je kleinkinderen? Gemakkelijk de verplaatsing maken van de living naar de keuken? Of opnieuw samen met enkele vrienden gaan wandelen?

Dan ben je bij Niek aan het juiste adres. Gedurende minstens 12 weken wordt je door Niek opgevolgd. Wekelijks zal er op woensdag een oefensessie doorgaan in het buurtsalon van Roesbrugge-Haringe.

Hoe zit de opvolging precies in elkaar? Wekelijks worden er verschillende oefeningen aangeboden om de deelnemer meer te doen bewegen. Het effect van de oefeningen zal worden aangetoond tijdens verschillende meetmomenten. Er wordt gekozen om de oefeningen in groep te geven, om zo het sociale contact te gaan bevorderen.

Naast de bijeenkomst in het buurtsalon verwacht Niek ook dat de deelnemer thuis de oefeningen uitvoeren. Er zal ook een wandelschema op maat worden aangeboden.

Wat zijn de voordelen van dit oefenprogramma? Meer zelfvertrouwen tijdens het uitvoeren van dagelijkse taken. Verbetering van spierkracht, evenwicht, mobiliteit en coördinatie. De deelnemer kan door extra beweging langer thuis wonen en dagelijkse handelingen zullen vlotter verlopen.

Klinkt bovenstaand oefenprogramma iets voor jou, maar twijfel je nog? Kom gerust op 27 maart om 14u eens proberen in het buurtsalon.

Indien je interesse hebt in het oefenprogramma, mag je dit melden in het buurtsalon, de Bres of in Proventier. (de 12 sessies kosten samen 25 euro. Tijdens de sessies wordt er koffie en water voorzien).

Locatie

Buurtsalon Roesbrugge
Prof. Rubbrechtstraat 97 , 8972 Roesbrugge-Haringe (Poperinge)

Prijs

  • Basistarief 25

Leeftijd

vanaf 50 tot 99 jaar

Organisatie

LDC De BuurtBres
Watou, Krombeke en Roesbrugge-Haringe , 8970 Poperinge