Griezeltocht

Centrum Poperinge
  • za13 februari 2021totza27 februari 2021
Op zoek naar origineel en coronaveilig gezinsentertainment? Dan moet je bij kwb Poperinge zijn, voor een winterse wandeling met luisterverhalen. Die werden speciaal voor kwb geschreven, en ingesproken door niemand minder dan muzikant Bent Van Looy.

Met de tocht probeert kwb Poperinge haar leden en buurtbewoners naar buiten te lokken. “De wandeling is volledig op maat van gezinnen, zodat zij ondanks het stilvallen van het sociale en culturele leven toch nog een leuke familieactiviteit kunnen ondernemen”, vertelt Luc Devos van kwb Poperinge.
“Er zijn twee verschillende verhalen. De min 10-jarigen worden getuige van examens in de heksenschool; voor de iets ouderen is er een iets spannender verhaal over kamperen in de bossen.” Elk verhaal wordt verteld in zeven hoofdstukken. Op een wandeling van maximaal vijf kilometer staan 7 borden met QR-codes. Scan je zo’n QR-code, dan hoor je Bent Van Looy. “En na elk hoofdstuk krijg je ook nog een leuke opdracht om uit te voeren onderweg naar het volgende bord. Voor de jongsten zijn die leuke doe- of verzinopdrachtjes zonder materiaal; de plus 10-jarigen proberen aan de hand van vragen over het verhaal een lettercombinatie samen te stellen.

“De activiteit is volledig coronaveilig”, benadrukt Luc Devos . “Hiervoor vragen we echter ook de hulp van de deelnemers, door zich strikt aan hun eigen bubbel te houden.”
Uiteraard doet ook de kwb-afdeling zelf zijn duit in het zakje voor een gegarandeerde veiligheid, onder meer met grote borden waarop nog eens duidelijk de voorschriften staan, en door de griezelborden op ruime plekken te zetten. “Onze tocht loopt van 13/02 tot en met 27/02 , dus er is tijd genoeg!”

Vertrek aan de Grote Markt te Poperinge. Vergeet je smartphone mét QR-app niet!.

Locatie

Centrum Poperinge
Grote Markt , 8970 Poperinge

Prijs

  • gratis

Contact

Organisatie

KWB Poperinge
Kasteeltuinstraat 14 , 8970 Poperinge