Inzameling landbouwfolie

Nieuwe stadsdepot
 • di6 oktober 2020totdo8 oktober 2020

Naar analogie met vorige jaren biedt stad Poperinge in samenwerking met IVVO de land- en tuinbouwsector op het grondgebied Poperinge een oplossing aan voor de verwijdering van hun folies. De inzameling vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober 2020 bij de Technische dienst, Ouderdomweg 9B in Poperinge, telkens van 9 tot 11.45 u. en uitzonderlijk van 13 tot 16 u.

In het voorjaar van 2020 werd de inzameling van de landbouwfolie geannuleerd door de coronamaatregelen. Daarom is het voorstel om deze inzameling éénmalig drie volle dagen te organiseren in plaats van drie halve dagen. Er is éénrichtingsverkeer waarbij de in- en uitrit verschillend is. De landbouwers kunnen inrijden via de groene poort, langs het gebouw rijden om daarna terug uitrijden langs de parking van de Technische dienst.

Enkel bij een goede behandeling aan de bron is recyclage mogelijk

 • bezemschoon en droog!
 • geen onzuiverheden (linten, touwen, buizen, vliesdoek of andere stoffen).
 • pakketten opgesplitst per soort en samengebonden (tot max. 18 kg).
 • samengebonden met een strip van dezelfde folie (zeker geen vlaskoord of plastiektouw). Bigbags mogen gevuld worden met andere bigbags.

Folies verplicht te scheiden in volgende drie fracties

 1. Dikke recycleerbare folies (indien bezemschoon): kuilfolie (dikwandig, LDPE); al dan niet transparante tunnelfolie van tuinbouw, zakken (voeder-, mest- en turfzakken, maar geen geweven nylonzakken!)
 2. Dunne recycleerbare folies (indien voldoende proper): stretchfolie, krimphoezen, wikkelfolie (voor hooibalen)
 3. Bigbags (niet vermengd met andere folies): polypropyleenzakken (o.a. bigbags), bigbags mogen gevuld worden met andere bigbags (maar niet met andere folies!)

Niet-recycleerbare materialen worden niet geaccepteerd, dus geen vliesdoek, linten, buizen, touwen,...

De inzameling is enkel bedoeld voor Poperingse land- en tuinbouwers. Respecteer de uren van inzameling: buiten de aangegeven uren mag geen folie aangevoerd worden. Folie of gelijk welk ander afval op andere momenten achterlaten, zal aanzien worden als sluikstort volgens de zonale politieverordening. Er zal hier streng op toegezien worden.

Omdat grondbedekkingsfolies (vb. aardbeien, asperges, courgetten) niet meer gerecycleerd kunnen worden, kan het stadsbestuur die niet meer gratis aanvaarden. Deze folie kan wel betalend aangeleverd worden op het overslagstation van IVVO, Pilkemseweg te Ieper (tel. 057/20 01 94), aan het tarief van 0,17 euro per kg (+ btw).

Wanneer

Openingsuren

 • dinsdag
  9 tot 11.45u. 13 tot 16u.
 • woensdag
  9 tot 11.45u. 13 tot 16u.
 • donderdag
  9 tot 11.45u. 13 tot 16u.

Locatie

Nieuwe stadsdepot
Ouderdomseweg 9B , 8970 Poperinge

Prijs

 • gratis