Bevraging inwoners Poperinge

Beste inwoner,

We hebben het beste voor met Poperinge en doen er alles aan om onze stad permanent te verbeteren. Daarom organiseren we een korte bevraging om te ontdekken hoe jij Poperinge op verschillende aspecten ervaart.

De bevraging duurt ongeveer 6 minuten en verloopt 100% anoniem. Je eerlijkheid en medewerking worden bijzonder gewaardeerd.

Met de ontvangen gegevens gaat een externe partner aan de slag om jouw Poperinge strategisch te versterken.

Mocht je vragen hebben over de vragenlijst, dan kan je contact opnemen met onze externe partner Moniquet & Company via info@moniquetandcompany.com


Open de vragenlijst

Picknick @ Slessor's & Open Monumentendag

Reserveer plaatsen
Talbot House
  • zo13 september 2020van10.00 u.tot17.30 u.
Picknick @ Slessor's
Geniet van een heerlijke Westhoek picknick in de groene tuin bij het "Slessorium" of de historische 'Dining Room' van Talbot House. In de mand vind je onder meer Frans stokbrood, keuze uit 3 lekkere soorten charcuterie vers van de hoeveslager, 2 streekkaasjes, hoeve yoghurt, snoepgroentjes, mosterd en nog veel meer. Oh, en natuurlijk hoort bij al dat lekkers een Poperings streekbiertje of vers fruitsap!
Kostprijs (incl. drank)
€ 22 per volwassene
€ 18 voor Talbotousian leden
€ 15 voor kinderen (aangeraden tot 14 jaar)
Reserveren is verplicht via Talbot House. Mogen we vragen om eventuele dieetvoorschriften vooraf mee te delen?

Talbot House tijdens het Interbellum
Tijdens Open Monumentendag is het Talbot House gratis te bezoeken.
Ontdek de verhalen van de wederopbouw, de start van het slagveldtoerisme en de aankoop van Talbot House in onze nieuwe permanente opstelling: 'Een Huis van Mensen'. In onze tijdelijke tentoonstelling neemt onze stichter Tubby je als het ware mee op een van zijn eerste pelgrimstochten naar de streek.
Maak kennis met Majoor Paul Slessor, veteraan uit de Groote Oorlog, Talbotousian in hart en nieren en de eerste Voorzitter van onze VZW. Hij stond mee aan de wieg van het slagveld toerisme, de aankoop van de Pool of Peace en later zelfs van Talbot House. Een deel van de Talbot House site werd zelfs naar hem vernoemd. Aan de hand van anekdotes en historische foto's nemen we je mee op een verhalentocht door de Westhoek tussen de twee wereldoorlogen. Aansluitend volgt de voorstelling van de unieke documentaire over de de aanvang van het slagveld toerisme en de rol die Talbot House hier in speelde. En zeg, hoe zit dat nu juist met het 'Slessorium' , die veel te grote badkamer? Voorstelling om om het uur tussen 11u en 16u.
Aansluitend, of indien u dat wenst op een ander moment, kan je ook zelf op pelgrimstocht gaan. Aan de hand van Tubby's reisgids uit 1920, wandel je in de voetsporen van de veteranen die hun vrienden komen bezoeken op de lokale begraafplaatsen. De tour neemt je op sleeptouw langs de Pool of Peace, Ramparts Cemetery, etc. waar je telkens de verhalen van de eerste front toeristen kan horen.

Opening van nieuwe tijdelijke tentoonstelling: (RE)FUSED, glaskunst gelinkt aan de Groote Oorlog (ONDER VOORBEHOUD)

Locatie

Talbot House
Gasthuisstraat 43 , 8970 Poperinge

Prijs

  • Basistarief 22
  • Kinderen (tot 14 jaar) 15
  • Talbotousians 18

Organisatie

Talbot House
Gasthuisstraat 43 , 8970 Poperinge