Een fiets lenen bij de fietsbieb!

  • za14 maart 2020totza17 oktober 2020
Fietsbieb Poperinge is er weer:
Gebruik een jaar lang een kinderfiets voor 20 euro!

Na een korte winterstop, waarbij de fietsbieb evenwel op afspraak te contacteren was, zwaaien de deuren nu weer twee keer per maand wijd open. Vanaf 14 maart zijn we weer telkens de eerste en derde zaterdag namiddag open van 14 tot 16 uur.
Bij de fietsbieb, die met zijn project inspeelt op het nieuwe delen, kan je een jaar lang een kinderfiets, tweedehands maar tiptop in orde, gebruiken voor slechts 20 euro.
In 2019 werden maar liefst 75 fietsen in omloop gebracht. Verder beschikt de fietsbieb over meer dan 150 fietsen en werd voor ongeveer 4800 euro geïnvesteerd in het herstellen en opfrissen van de fietsen gesponsord door Leader.

Voor de fietsbieb is een fiets ‘gebruiken’ net zo goed als er een ‘bezitten’.
Beter zelfs, want gebruiken komt ook het milieu – minder fietsen komen op de afvalhoop terecht – en de portemonnee ten goede. De fietsbieb weet dat een kind zijn fietsje bijzonder snel ontgroeit en dat de (commerciële) druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken sneller toeneemt dan de portemonnee kan volgen. Daarom biedt de fietsbieb een budgetvriendelijk alternatief aan.

In de praktijk
Fietsbiebers – zo noemen we de gebruikers - kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets gebruiken van de fietsbieb.
Zijn zoon of dochter aan een grotere fiets toe of willen ze eens een ander modelletje of een fiets met een hipper kleurtje? Dan mogen ze de fiets gedurende dat jaar gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit het aanbod.

Het kost 20 euro (fietsgeld) om een jaar lang een fiets te gebruiken. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis fietsbieber en hoeft dus een jaar geen fietsgeld te betalen. Die geschonken fiets wordt volledig in orde gezet en krijgt een nieuw leven. Bij het ophalen van een fiets wordt ook 20 euro waarborg aangerekend. Die krijg je terug wanneer je de fiets weer inlevert en deze daarbij aan een aantal evidente voorwaarden voldoet.

In Poperinge
De fietsbieb heeft een eigen website - www.fietsbieb.be - waarop alle fietsen uit het aanbod met foto staan afgebeeld. Telkens staan daarbij de voornaamste gegevens vermeld: de maat, of het een jongens- dan wel een meisjesfiets betreft, of de fiets nog beschikbaar of reeds uitgeleend is én waar de fiets zich bevindt. De fietsbieb heeft immers reeds heel wat uitleenpunten, zowel in West-Vlaanderen als in andere provincies.

In Poperinge vind je de fietsbieb in de Komstraat 16, bij ingang parking De Kouter.
Het uitleenpunt is elke eerste en derde zaterdag van de maand open van 14.00 tot 16 uur. Van oktober tot maart is de fietsbieb enkel open op afspraak!
Contact nemen kan via poperinge@fietsbieb.be of 0477 289231. Samen met andere vrijwilligers zorgt Marc Devos ervoor dat alles op wieltjes loopt.

Er is meer
De fietsbieb wil het fietsen bij kinderen, maar ook in gezinsverband, stimuleren.
Fietsen is immers niet alleen gezond maar tevens goed voor het milieu.
De fietsbieb staat bovendien op de trappers voor fietsveilige en fietsvriendelijke wegen en rinkelt luid de bel waar het fout loopt.

De fietsbieb zoekt ook constant naar gedreven vrijwilligers.

Wanneer

Openingsuren

  • zaterdag
    14 tot 16u.

Locatie

Fietsbieb
Komstraat 16 , 8970 Poperinge

Contact