BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Gala van de Poperingse Cultuurprijzen 2020

Elk jaar zet de cultuurraad geëngageerde en talentvolle mensen in de kijker. Vorig jaar werd Martin Blouwe de stille kracht, Het Internationaal Gregoriaans Festival ambassadeur en Bernard Masselus meest verdienstelijke Poperingenaar. Wie het dit jaar wordt, bepaal jij!

Wie verdient er een erkenning? Wie zet zich al jaren in voor een vereniging, de stad of de gemeenschap? De cultuurprijzen worden in
het voorjaar opnieuw uitgereikt. Stille kracht, ambassadeur en meest verdienstelijke Poperingenaar vallen in de prijzen.

Nomineren doe je door de naam en een aantal argumenten voor jouw nominatie te sturen naar cultuur@poperinge.be of door te geven aan de balie van de dienst cultuur. (maandag – donderdag: 9 – 12 u. | vrijdag: 9 – 12 en 14 – 16 u.)

Dit is een uitgelezen kans om die unieke persoon of vereniging in de bloemetjes te zetten. Aarzel niet, nomineer en zie hoe jouw favoriet naar huis gaat met een trofee, een geldprijs en eeuwige roem tijdens een wervelende show.

Stille kracht

Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die achter de schermen bergen werk verzet, maar niet in de schijnwerpers loopt. De technicus, de penningmeester of de diegene die altijd het decor klaarzet. De vaste chauffeur of de materiaalmeester. Wie mag er voor één keer wel op de eerste plaats komen en mag de bloemen in ontvangst nemen?

Ambassadeur van Poperinge

Dit is een persoon, groep of vereniging die zijn/haar roots in Poperinge heeft en deze nooit verloochend heeft, wel integendeel: ze hebben nationaal, ja zelfs internationaal naam en faam gemaakt. Ze overstijgen de Poperingse grenzen, als een echte ambassadeur.

Meest verdienstelijke Poperingenaar

Deze prijs is voor een persoon, groep of vereniging die de voorbije jaren in Poperinge aan de slag was op sociocultureel vlak. De rol van deze groep of persoon kan divers zijn: voor of achter de schermen, voor een groot project of als stille kracht al decennia lang, amateur of professional. Een onafhankelijke jury beslist wie deze prijs mee naar huis neemt.