BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Theaterwandelingen 2019

'De Totetrekker van Poperinge'

UITVERKOCHT

Wie dat wil, kan zijn naam op de wachtlijst van één van de vertoningen laten zetten. Je kan dit doorgeven via cultuur@poperinge.be, 057 346 623 of aan de balie van de dienst cultuur. De dienst cultuur is open van maandag tot vrijdag in de voormiddag van 9 tot 12 uur, en op vrijdag ook van 14 tot 16 uur.

 • Centrum Poperinge
 • Start: Burggraaf Frimoutpark
 • Ticket: €12 // incl. diner: €50
 • Speeldata: vrij 16/08 om 20 u. (uitverkocht) - zat 17/08 om 17 u. (uitverkocht) en 20 u. - zon 18/08 om 17 u. (uitverkocht) en 20 u. - dins 20/08 om 20 u. (uitverkocht) - woens 21/08 om 20 u. (uitverkocht) - vrij 23/08 om 20 u. (uitverkocht) - zat 24/08 om 17 u. (uitverkocht) en 20 u.
 • UiTPAS-omruilvoordeel: € 2 korting in ruil voor 5 UiTPAS-puntjes

Nieuw! Ticket met diner

Neem deel aan de theaterwandelingen én geniet van een heerlijke maaltijd in Poperinge. Wie kiest voor deze formule, heeft keuze uit negen restaurants, die een theaterwandelingenmenu aanbieden vóór de avondvoorstelling van 20 uur of na de voorstelling van 17 uur. Een ticket voor de theaterwandelingen inclusief diner kost 50 euro en is enkel te koop bij de cultuurdienst van Poperinge.

Klik op het restaurant van jouw keuze en ontdek het menu en de mogelijke data. Een volledig overzicht vind je hier.

Deelnemende restaurants:

Nieuwe theaterwandeling 'De Totetrekker van Poperinge'

Drie jaar na de succesvolle opvoeringen van ‘De Dichter van Watou’ is het tijd voor een nieuwe editie van de theaterwandelingen. De zesde reeks vindt deze zomer plaats in het centrum van Poperinge. ‘De Totetrekker van Poperinge’ vertelt op zeven unieke locaties in het centrum van de stad het fictieve verhaal van de illustere figuur Jean-Marie.

De theaterwandelingen ontstaan uit een samenwerking van de Stad Poperinge met alle Poperingse toneelverenigingen en met de steun van Opendoek. Zeven locaties, zeven speeldata en tien vertoningen in augustus van dit jaar. Tien verschillende schrijvers en regisseurs, meer dan dertig acteurs en tientallen vrijwilligers achter de schermen.

Uitzonderlijk dit jaar is de keuze voor een origineel fictief verhaal. Wie is Jean-Marie? Wat heeft hij gedaan? De organistoren kozen er bovendien voor om te werken met verschillende theatervormen. De acteurs en regisseurs gaan de uitdaging aan met onder andere musical, stomme film en slapstick. Deelnemers kunnen zich verwachten aan een uniek spektakel.

 • Schrijvers: Marieke Breyne, Kobe Chielens, Wim Chielens, Roland Delannoy, Jeroen Logghe, Lize Pede, Geert Vanrobaeys, Bart Wemaere
 • Regisseurs: Marieke Breyne, Kobe Chielens, Eddy Huys, Jeroen Logghe, Lize Pede, Dries Vanrobaeys, Geert Vanrobaeys
 • Werkgroep: Matthias Breyne, Kobe Chielens, Wim Chielens, Chris Vandenberghe, Dries Vanrobaeys

Start ticketverkoop: 25-26 mei

 • zat 25 mei van 9 tot 13 u. bij cultuurdienst Poperinge
 • zon 26 mei van 14 tot 18 u. in het stadspark, tijdens Dag van het Park

Na dit weekend gaat de ticketverkoop verder via de cultuurdienst (Grote Markt 1, Poperinge). Tickets worden enkel aan de balie van de cultuurdienst verkocht (cash en bancontact), niet online.

 

Foto's

 • Theaterwandelingen 2019 - 4