BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Ondertekende charters

Het stadsbestuur van Poperinge ondertekende volgende charters betreffende mobiliteit en verkeer:

Charter Sterk Fietsbeleid

Het Charter Sterk Fietsbeleid van Fietsberaad Vlaanderen benadrukt het grote potentieel en de vele voordelen van fietsen, zowel voor functionele als voor recreatieve doeleinden, en dit vanuit verschillende beleidsdoelstellingen. Met de ondertekening verklaart de stad Poperinge zich akkoord met de geselecteerde uitgangspunten en engagementen die aansluiten bij een sterk fietsbeleid.

Charter Werftransport

De lokale overheden, de Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA slaan de handen in elkaar met het Charter Werftransport van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Met dit initiatief kunnen gemeenten en de bouwsector samen bijdragen aan een maximaal bereikbare, leefbare en veilige schoolomgeving tijdens private en publieke bouw- en wegenwerken.

SAVE-charter

Ouders van Verongelukte Kinderen voert strijd tegen verkeersonveiligheid, in het bijzonder daar waar het gaat om kinderen en jongeren. SAVE staat dan ook voor: Samen Actief voor VEilig Verkeer. Poperinge geeft met de ondertekening van het SAVE-charter een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer verkeersveiligheid.

 
Ondertekende charters - Charters