BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Cultuurbuzz

BUZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Met de cultuurbus: ontdek snel, eenvoudig en zonder zorgen, cultuur in Vlaanderen en zelfs over de grens!

Dat Poperinge qua historiek op stevige culturele fundamenten rust hoeft geen uitgebreid betoog. Innovatie, kunstenaarschap en een gezonde dosis rock & roll zijn de ingrediënten gebleken waarmee zowel een resem Jazz-clubs, het Heavy Sound Festival, allerhande toneelgroepen en de bloeiende kunstacademie een even kwaliteitsvol als motiverend kunstpotje hebben gekookt.

Maar er is meer: door een grensverleggende samenwerking tussen verschillende culturele en socio-culturele verenigingen is Poperinge de laatste jaren uitgegroeid tot een pleisterplaats waar cultuur op zoek gaat naar ervaringsgerichte traditie en sterke innovatie. De combinatie van beide staat borg voor een mooie toekomst. Denk maar aan de vele Taste-It optredens de laatste maanden in Poperinge, georganiseerd door de jeugd- en cultuurdienst van de stad.

Radio Sanseveria en de stad Poperinge waren en zijn op zoek naar zwarte gaten binnen de culturele dynamiek in de Westhoek. Niet om die aan te klagen maar wel om die te vullen met nieuwe ideeën en projecten. Te vaak wordt cultuur gezien als te ver, te moeilijk, te duur en ‘vind dan nog maar eens een parkeerplaats’! Met de cultuurbuzz worden deze argumenten vlot van tafel geveegd.

Een unieke tentoonstelling, een leuk concert of een beklijvende opera. Wel, we gaan hier niet enkel de verslagen achteraf van lezen, neen, we gaan er gewoon naar toe. Met 30, 50 of 70 samen op de bus. Aan de deur afgezet en terug opgehaald.

Samen met partners zoals de kunstacademie, de cultuurraad, de culturele verenigingen maar ook kenners als Rik Denys,… verzamelt Buzz voorstellen om dan te checken wat en voor welk budget iets kan.

Wie zelf suggesties heeft om met de Buzz ergens naar toe te trekken, aarzel niet de cultuurdienst van de stad of Radio Sanseveria te contacteren. Ook tentoonstellingen of klassieke optredens zijn meer dan welkom!

Meer voorstellingen zullen snel volgen. Hou de facebookpagina’s van cultuur Poperinge en Radio Sanseveria in de gaten, net als het stadskrantje! Inschrijvingen verlopen via buzz@radiosanseveria.be

Hopelijk tot op de BUZZ!

 

Op deze pagina

Aanverwante Info