Stappenclash BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Dé tijdscapsule

De bibliotheek en het stadsarchief sluiten het feestjaar ’10 jaar De Letterbeek’ af met een unieke actie: ‘Dé tijdscapsule’.

Hoe ziet of zag jouw leven in Poperinge eruit in het jaar 2016? Welke ervaringen heb jij meegemaakt met je vereniging, bedrijf, klas, familie, … in Poperinge in 2016? Welke mijlpalen hebben we als stad beleefd in 2016?

Poperinge 2016 bewaard voor de toekomst!
Wat wil jij meegeven aan de Poperingenaars van 2087?

‘Dé tijdscapsule’ is een verzameling objecten die een weerspiegeling zijn van het leven in Poperinge in het jaar 2016. Het geeft de toekomstige Poperingenaars een uniek beeld van het leven van hun voorgangers. De capsule mag pas opnieuw geopend worden in 2087, het jaar waarin Stad Poperinge 900 jaar bestaat.

 Wil jij deelnemen aan dit unieke project? Zo ga je te werk.

  1. Kies een object. Link het object of dat van je vereniging, klas, bedrijf, ... aan een getal van 1 tot 100.
  2. Schrijf je in en reserveer jouw getal. Dat doe je via het online inschrijvingsformulier, of in de bibliotheek of het archief.
  3. Dien het object in ten laatste op 3 november in de bibliotheek of het stadsarchief. Geef het af samen met de ingevulde objectfiche, die je ontvangt na bevestiging van je inschrijving.


Tentoonstelling. Stem op jouw favoriete object!

Alle ingediende objecten worden tentoongesteld in de bibliotheek tot eind november. Iedereen kan van 1 tot 30 november stemmen op zijn of haar favoriete object. De meest favoriete objecten van de Poperingenaars krijgen fysiek een plaatsje in ‘Dé tijdscapsule’. Alle andere objecten worden gefotografeerd, beschreven en opgenomen in een unieke publicatie, die ook opgeborgen wordt in ‘Dé tijdscapsule’.

Slotevenement

'Dé tijdscapsule' gaat op slot en de gedenkplaat wordt onthuld op zondag 11 december. Het slotevenement vindt plaats in en rond De Letterbeek. Meer informatie over het slotevenement volgt.

 
Dé tijdscapsule - Affiche_tijdscapsule_zonder snijmarges