Wespen BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Verbondenheid in Poperinge

Week van de Verbondenheid
22 tot 30 september 2018

Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid
1 tot 10 oktober 2018

We leven in een wereld waar afstanden tussen mensen steeds kleiner worden. Denk bijvoorbeeld aan het internet en de sociale media. Die zorgen er voor dat we op een heel eenvoudige manier met anderen verbinding kunnen maken, tot in de verste uithoeken van de wereld. Niet iedereen beschikt echter over deze alomtegenwoordige communicatiemiddelen of kan er mee overweg, we willen daarom extra inzetten op 'echte' contacten en zorgzame buurten.

De Week van de Verbondenheid (22-30 september) en de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid (1-10 oktober) gaan hand in hand. De twee initiatieven volgen elkaar letterlijk op in tijd, maar zijn vooral door het thema ‘verbonden’ met elkaar. In Poperinge vinden er in het najaar verschillende activiteiten plaats die verbondenheid centraal zetten: met je medemens én met jezelf.

  • Kennismaking 'LETS Poperinge' in het Buurtsalon Roesbrugge, 19 september 2018, 14-15 u. & 19-20 u.
  • 'Koffie op 't plein' in de Bellewijk, 26 september 2018 om 17 u.
  • 'Kaffiedrukte in 't Geburte' in de Koster Cuvelierwijk in Reningelst, 26 september 2018, 14-16 u.
  • 'Soep met Babbeltjes' op de Grote Markt van Poperinge, door Zorgcirkel, 12 oktober 2018, 10-11.30 u.
  • Voordracht 'Voorkom burn-out' in Lokaal Dienstencentrum De Bres, 15 oktober 2018, 19.30-21.30 u.
  • Inzamelen landbouwfolie op de Sportzone langs de Reningelstseweg, 20-21-22 november 2018: met een hapje en drankje & info over het aanbod van Stad en Sociaal Huis Poperinge
  • Subsidie 'verbindend schoolklimaat': alle info via Huis van het Kind Poperinge-Vleteren

Complimentenkaartjes

Wil je zelf verbindend aan de slag? We stellen voor dat je het probeert met een complimentje.

“Goed gedaan!” “Ik ben trots op je!” "Je straalt als je lacht!" ...

Geef een complimentje en je tovert meteen een glimlach op het gezicht van de ander. Zelf voel je je er ook goed bij. Stad en OCMW Poperinge helpen jou een handje met vijf toffe complimentenkaartjes. Je kan ze vinden op de openbare diensten van Poperinge.

Gevelbankjes

Op zwoele zomeravonden gezellig op het voetpad keuvelen, zittend op een bankje: vroeger was het de normaalste zaak van de wereld. Vandaag jammer genoeg heel wat minder. In 2019 wil de stad gevelbankjes plaatsen. Hoe, wat, waar en ‘kwanta kosta’ volgt in de stadskrant van januari. Maar nu zijn we al op zoek naar handige helpende handen om deze bankjes volgend jaar te installeren. Er staat geen verloning tegenover, maar wel de zekerheid dat je mensen dichter bij elkaar brengt. Wie geïnteresseerd is - en geen twee linkerhanden heeft - mag contact opnemen met cultuur@poperinge.be of 057 34 66 86.

Open-hart-cirkels

Soms hebben jongeren het moeilijk en slagen ze er niet in te vertellen wat ze echt willen zeggen. Ze worstelen met het gevoel hebben dat niemand hen begrijpt, ze voelen zich met niemand meer verbonden …

Met open-hart-cirkels wil men een alternatief bieden voor gezinnen die psychisch lijden, waarbij vanuit openheid en kwetsbaarheid een mogelijkheid gecreëerd wordt tot verbinding, kracht en herstel.

Op donderdag 4 oktober heeft praktijk ’t Schildpad Willy Vandamme en Lut Wouters uitgenodigd om jullie hiermee kennis te laten maken. Vanuit een eigen verlieservaring getuigen ze hoe ze zich inzetten om gezinnen te helpen op weg naar meer verbinding.

Meer info en inschrijven: info@tschildpad.be

 

Adres Eerstelijnspsycholoog

Leen Ballieu
Veurnestraat 22
8970 Poperinge
BelgiŽ 

E-mail: leen.ballieu@sociaalhuispoperinge.be
Tel.: 057333300
GSM: 0496160612

Contactformulier

Adres Welzijnsconsulent

Alexander Tydtgat
Veurnestraat 22
8970 Poperinge
BelgiŽ 

E-mail: welzijn@poperinge.be
Tel.: 057 30 98 79

Contactformulier

Foto's

  • Verbondenheid in Poperinge - Postkaart 1-b