BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Samen veerkrachtig

Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid
1 tot 10 oktober 2019

Kleine en grote uitdagingen, simpele en zware beslissingen, gemakkelijke en moeilijke keuzes ... iedereen krijgt er mee te maken. Wat voor de ene simpel of gemakkelijk is, is voor de andere zwaar en moeilijk. Hoe je omgaat met dit alles, hangt af van je veerkracht. Meer veerkracht helpt je om minder snel de moed te laten zakken en door te zetten.

En goed nieuws: je kan je veerkracht trainen! Want je veerkracht wordt voor een groot deel bepaald door je vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. En die kan je oefenen! Als we elke dag onze spieren trainen dan worden ze groter en sterker. Gebruiken we onze spieren lange tijd niet, dan smelten ze weg. Denk maar aan iemand die uit het gips komt, die moet soms maanden trainen om zijn spieren terug helemaal in vorm te krijgen.

Om iedere Poperingenaar te motiveren om zijn linker prefrontale cortex te versterken zal je tijdens de Week van de geestelijke gezondheid her en der in het straatbeeld quotes zien opduiken. Met deze quotes willen we jullie aanmoedigen om een positieve modus aan te zetten, dit kan zorgen voor een glimlach op je gezicht of een klein pleziertje.

Zoektocht positieve spreuken

Tijdens de week van de geestelijke gezondheid zal je in het straatbeeld spreuken zien verschijnen. Hiermee willen we jullie aanmoedigen om nog positiever te denken. Focus op het positieve, hoe klein ook! Positiever denken zorgt er voor dat je je gelukkiger voelt, vergroot je zelfvertrouwen en geeft energie! Vind jij al onze spreuken terug?

De zoektocht vindt plaats in het centrum van Poperinge. De spreuken kan je onder andere terug vinden op openbare gebouwen. Op het antwoordformulier noteer je de volledige spreuk en de naam van het gebouw waarop de spreuk terug te vinden is. De spreuk en de naam van het gebouw moeten juist en volledig genoteerd worden. Wie alle spreuken heeft gevonden, maakt kans om te winnen.

De antwoorden vul je in op het bijgevoegde antwoordblad en dien je in in De Bres, Sociaal Huis, Stadhuis of de hoofdbibliotheek op ten laatste 31 oktober 2019. Er is een mooie prijs te winnen! Vanaf 18 november zijn de resultaten gekend. Belangrijk: enkel inwoners van Poperinge, ouder dan 18 jaar, kunnen deelnemen. In de einduitslag nemen we slechts één naam op per adres. De antwoorden kunnen niet betwist worden.

 

Meer Info & bijlagen

Antwoordformulier Zoektocht positieve spreuken - 292 Kb Antwoordformulier 'Zoektocht positieve spreuken' 292 Kb
Vragenformulier Zoektocht positieve spreuken - 918 Kb Vragenformulier 'Zoektocht positieve spreuken' 918 Kb

Adres Eerstelijnspsycholoog

Leen Ballieu
Veurnestraat 22
8970 Poperinge
BelgiŽ 

E-mail: leen.ballieu@sociaalhuispoperinge.be
Tel.: 057333300
GSM: 0496160612

Contactformulier

Adres Welzijnsconsulent

Alexander Tydtgat
Veurnestraat 22
8970 Poperinge
BelgiŽ 

E-mail: welzijn@poperinge.be
Tel.: 057 30 98 79

Contactformulier