1722 (stormschade / wateroverlast) Stappenclash BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Probeer eens iets nieuws!

Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid
1 tot 10 oktober 2017

Probeer eens iets nieuws!

Heb jij jouw bucketlist ingevuld en gedropt in één van de emmers in de maanden mei en juni? Wat stond er op jouw lijst? Iedereen heeft dromen, grote of kleine. En dat is zeker het geval voor de Poperingenaren. Honderden inzendingen stroomden binnen via de emmers en het online invulformulier.

De stuurgroep welzijn nam de bucketlist onder de loep en pikte er enkele toffe acties uit om te organiseren. U leest het goed, de stad en het OCMW treden naar voren als waren het droomorganisatoren. De stuurgroep hoopt dat de gekozen acties alle inwoners aanzetten om hun dromen na te streven. Ontdek hier alle acties!

Inschrijven voor alle wedstrijden en workshops kan online op deze pagina, vanaf maandag 25 september. In de Stedelijke Openbare Biblitoheek kan je ook aan de balie inschrijven en kan je op papier een gok wagen voor de ballonvaart. Let op: voor alle activiteiten is er een maximum van aantal deelnemers. Wees er dus snel bij!

Zwemmen met dolfijnen

De populairste inzending is ‘zwemmen met dolfijnen’. Samen in het water duiken met deze fantastische dieren staat bij velen hoog op het lijstje. Hoe kan jij dit winnen?

Tijdens de Poperingse zwemweek, van 11 tot 19 november, vindt er een wedstrijd plaats in het sport- en recreatiebad De Kouter. De eerste 50 inschrijvers (vanaf 8 jaar) dingen mee naar de twee felbegeerde tickets om later in het jaar of volgend jaar in het Dolfinarium Brugge te zwemmen met dolfijnen. Schrijf je nu in! Inschrijven kan tot en met 10 oktober.

Wat houdt de wedstrijd in:

 • 1 lengte zwemmen: dit is een verplicht onderdeel om te controleren of alle deelnemers kunnen zwemmen.
 • 5 leuke quizvragen in het kinderbadje.
 • Een eendjeswedstrijd, als mogelijke schiftingsronde.

Workshop Impro-Comedy

Lachen is gezond, dat is zeker. Dus leren om mensen aan het lachen te brengen, is zeker maatschappelijk verantwoord. De gasten van 123 Comedy Club leren de deelnemers in een amusante workshop de kneepjes van het vak aan. De workshop vindt plaats in het Lokaal Dienstencentrum De Bres op donderdag 5 oktober, om 19.30 uur. Wees er snel bij, de 16 plaatsen zullen snel bezet zijn! Schrijf je nu in!

Ambachtendagen

In samenwerking met de Kunstacademie Poperinge worden er diverse ambachtenworkshops georganiseerd. Wil je al lang eens proberen kantklossen? Een namiddag werken rond glaskunst? Of wil je eens proeven van het vak ‘keramiek’? Patchwork, wat is dat eigenlijk? Deelname aan deze workshops is gratis. Misschien heb je wel zin om je daarna in te schrijven voor deze lessen?

In de Kunstacademie kun je op zaterdag 7 oktober volgende workshops volgen:

 • Keramiek
 • Glaskunst
 • Kantklossen
 • Tekenkunst
 • Schilderkunst
 • Druktechnieken

 In De Bres kan je terecht voor diverse sessies op verschillende dagen:

 • Schilderen: maandag 2/10
 • Patchwork: dinsdag 3/10
 • Breien: woensdag 4/10
 • Kantklossen: dinsdag 10/10

De workshops gaan telkens door van 14u tot 16u. Inschrijven is noodzakelijk. Opgelet: maximum 10 personen per workshop!

Ballonvaart

Een zeer populaire droom is het maken van een ballonvlucht. Wie wil er nu niet hoog boven de Grote Markt zweven, en zwaaien naar hun vrienden en familie? Wie wil er nu niet rakelings langs de Sint-Bertinuskerk scheren, misschien net wanneer onze beiaard een deuntje speelt? Net als bij het zwemmen met dolfijnen worden de 4 gratis plaatsen hiervoor uitgedeeld na een wedstrijd.

Raad het aantal ballonnen in de bokaal (zie foto) en win één van de vier plaatsen op de ballonvlucht. De bokaal kan je ook zelf gaan bekijken in de Stedelijke Openbare Bibliotheek. Lees hieronder hoe je kan deelnemen aan deze wedstrijd. De 4 personen die er het dichtst bij zitten, krijgen een plaatsje in de ballon! Indien er een gelijke stand is, zal een onschuldige kinderhand de winnaar(s) bepalen. Deelnemen kan tot en met 10 oktober 2017.

Let op: deze wedstrijd is enkel geldig voor personen vanaf 18 jaar. Iedereen mag slechts eenmaal een gokje wagen. De exacte datum van de vlucht zal in samenspraak met de winnaars bepaald worden.

Waag nu je gok!

#bucketlist

Voor wie niet deelneemt aan één van de activiteiten, geen nood! Jaag je eigen droom na, en stuur een foto van jouw activiteit door naar welzijn@poperinge.be, of post de foto op Facebook (@Poperinge) of Instagram met #bucketlist en #poperinge. Wie weet komt ook hier nog een leuke verrassing uit de bus!

En vergeet niet: probeer eens iets nieuws, het werkt verrijkend en verfrissend.

 

 

Adres Eerstelijnspsycholoog

Leen Ballieu
Veurnestraat 22
8970 Poperinge
BelgiŽ 

E-mail: leen.ballieu@sociaalhuispoperinge.be
Tel.: 057333300
GSM: 0496160612

Contactformulier

Adres Welzijnsconsulent

Alexander Tydtgat
Veurnestraat 22
8970 Poperinge
BelgiŽ 

E-mail: welzijn@poperinge.be
Tel.: 057 30 98 79

Contactformulier