BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Terrasvergunning

Als je in Poperinge een terras wil plaatsen voor je zaak moet je rekening houden met een aantal regels. De belangrijkste documenten hierrond vind je terug op deze pagina.

Enerzijds vind je hier het reglement rond de inrichting van winterterrassen op de Grote Markt. Hierin lees je welke voorschriften er gelden met betrekking tot het plaatsen en de inrichting van terrassen op de Grote Markt.

Anderzijds vind je hier het belastingsreglement op het plaatsen van terrassen, koopwaren, verkoopsautomaten en publiciteits- en aanhangswagens op het openbaar domein.

Wil je graag een terras plaatsen? Vergeet dan niet om een terrasvergunning aan te vragen!

De aanvraag tot een terrasvergunning verloopt sinds 2019 volledig digitaal via Eagle. Na de aanvraag ontvang je een bevestiging. Na goedkeuring ontvang je de vergunning via e-mail. Hieronder vind je een handleiding voor het gebruik van Eagle.

De aanvragen voor een terrasvergunning 2019 kunnen ten laatste tot vrijdag 15 maart 2019 aangevraagd worden.

 

Meer Info & bijlagen

Reglement plaatsen van terrassen op Grote Markt - 1.1 Mb Reglement plaatsen van terrassen op Grote Markt 1.1 Mb
Belastingsreglement plaatsen van terrassen, koopwaren, verkoopsautomaten, publiciteits- en aanhangwagens - 968 Kb Belastingsreglement plaatsen van terrassen, koopwaren, verkoopsautomaten, publiciteits- en aanhangwagens 968 Kb
Handleiding Eagle - 441 Kb Handleiding Eagle 441 Kb