BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Stoppen met roken!

HOE? GEBRUIK DE BESTE HULP DIE ER IS.

Je kans om voor altijd te stoppen wordt écht veel groter als je het goed aanpakt. Want stoppen met roken kan je leren. Hoe dan? Met de hulp van een tabakoloog. Of van je huisarts. Allebei erkende rookstopbegeleiders.

Het grootste deel van die hulp wordt terugbetaald door je ziekenfonds. Precies omdat het de beste hulp is.

WAT IS EEN ERKENDE ROOKSTOPBEGELEIDER?

Een tabakoloog is een echte rookstopspecialist. Hij heeft daarvoor een opleiding gevolgd. En daarna een erkend statuut gekregen.

Ook je huisarts kan je helpen. Hij kan je zelf ondersteunen of je doorverwijzen naar een tabakoloog.

WAT DOET EEN ROOKSTOPBEGELEIDER PRECIES?

Hij begeleidt je en geeft je handige tips en trucjes. Hij gaat na wat roken voor je betekent. En hoe je dat kan veranderen. Hij weet hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen.

Samen leggen jullie een stopdatum vast. Hij zorgt ervoor dat je je goed voorbereidt. Dan stop je. En ook daarna begeleidt hij je nog. Zo maak je van die nieuwe start een succes.

Hij zorgt voor je beste stoppoging ooit!

WAAR KUN JE EEN ROOKSTOPBEGELEIDER VINDEN?

Aan de telefoon. In zijn praktijk.

  • Tabakstop is de telefoonhulplijn. Het nummer staat op je sigarettenpakje: 0800 111 00. Als je ernaar belt, krijg je gratis hulp en advies van een tabakoloog. Je kan ook gedurende 3 maanden een gratis coaching via telefoon krijgen. Je eigen vaste rookstopbegeleider luistert dan naar je, geeft je tips en advies en zorgt ervoor dat je een heel goede stoppoging doet. Met veel kans op succes. Lees er alles over op www.tabakstop.be.
  • Net als de huisarts heeft een tabakoloog vaak een eigen praktijk waar je terecht kan. Je kan bij beiden maximum 8 terugbetaalde consultaties volgen. Een tabakoloog in je buurt vinden? Ga naar www.erkendetabakologen.be.
  • De website van 'Vlaanderen stopt met roken' (www.vlaanderenstoptmetroken.be) is dé website bij uitstek als je op zoek bent naar een overzicht van het rookstopaanbod - zowel individuele als groepsbegeleiding.

iCOACH, een succesverhaal

De iCoach is een gratis online gezondheidscoach die rokers helpt om te stoppen met roken. Enhet werkt: maar liefst 37% van alle gebruikers stopt effectief met roken! De iCoach is bovendien ook als app beschikbaar.

Meer informatie: www.stopsmokingcoach.eu.

HULP NODIG OM DE EERSTE CONTACTEN TE LEGGEN?

Neem dan contact op met de welzijnsdienst op het nummer 057 30 98 79 of via welzijn@poperinge.be.

 

Op deze pagina