Stappenclash BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Facebookwedstrijd

#10jaarDeLetterbeek

Februari tot november 2016

Iedere 10de van de maand lanceren bib en archief een unieke Facebookwedstrijd ‘#10jaarDeLetterbeek’. Word fan van bib en archief op Facebook, neem deel en win!

Wedstrijdvraag 10-04-2016

Wie weet waar?

De medewerkers van bibliotheek en archief verlieten ‘De Letterbeek’ en verborgen op drie plaatsen in Groot-Poperinge een doosje met daarin telkens één unieke boodschap.

Op zondag 10 april worden samen met de wedstrijdvraag detailfoto’s van de drie locaties gepost op Facebook. Herken je één van de locaties? Ga ter plekke op zoek naar het doosje en neem de boodschap letterlijk over in een reactie op het oorspronkelijke Facebookbericht.

Op zondag 17 april én op zondag 24 april worden er nieuwe foto’s van de drie locaties gepost. De foto’s tonen telkens meer van de locatie waar het doosje verborgen is.

De persoon die als eerste één van de drie unieke boodschappen letterlijk post als reactie op het oorspronkelijke Facebookbericht, wint de hoofdprijs: een boekenbon van 25 euro. Wie nadien één van de twee andere locaties vindt én de boodschap post, wint een troostprijs.

Succes met de zoektocht!

De winnaar is Marleen Doom! Zij vond de booschap "zwart brood en soldaatje spelen" bij de V1-lanceerbasis in de Sint-Sixtusbossen in Krombeke. Proficiat!

De boodschap "de wildewegen van de rolleweg" kon je vinden in het kapelletje op het kruispunt van de Korte-Wildeweg en de Trappistenweg in Watou.
De boodschap "de rijkdom van de ouderdom" was te vinden bij het elektriciteitshuisje op het kruispunt van de Kriekstraat en de Ouderdomseweg.

Wedstrijdvraag 10-03-2016

We gaan op zoek naar het mooiste Poperingse woord. Heb jij er eentje in gedachten?

Geef een reactie op het oorspronkelijke Facebookbericht en noteer het woord (zoals je het hoort) en de betekenis ervan. De indienperiode loopt tot en met donderdag 17 maart 2016.

Een jury van deskundigen selecteert de 10 meest originele of opvallende inzendingen. Als één woord meerdere keren ingezonden is, telt enkel de chronologisch eerste reactie op het bericht. De selectie verschijnt op vrijdag 25 maart om 18 uur op Facebook.

Iedereen kan een week lang stemmen op het ’schoonste Poperingse woord’. De inzending met de meeste ’vind-ik-leuks’ op donderdag 31 maart om 18 uur wint een boekenbon ter waarde van 25 euro.

De winnaar is Nancy Derycke met het woord 'keppesleppe'.

Wedstrijdvraag 10-02-2016

Wat is jouw favoriete boek of film? Wat is jouw favoriete plekje in de stad Poperinge of haar deelgemeenten? Stuur ons een originele, grappige, creatieve, ... foto van jou op jouw favoriete plekje in Poperinge mét jouw favoriete boek of film in de hand.

Op 23 februari om 18 uur verschijnen alle ingezonden foto's op Facebook en kan iedereen vijf dagen lang stemmen op de meest originele, creatieve, grappige, ... foto. De eigenaar van de foto met de meeste 'vind-ik-leuks' op 28 februari om 18 uur wint een boekenbon ter waarde van 25 euro.

Opgelet! Stuur de foto ten laatste op 22 februari door via een bericht op de Facebookpagina van de bib of het archief.

De winnaars zijn Marleen Doom en dochter Elke Lamerant. Proficiat!

 

Meer Info & bijlagen

Wedstrijdreglement Facebook - 126 Kb Wedstrijdreglement Facebook 126 Kb