Tournée Minérale BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Cultuurprijzen 2019

GALA VAN DE CULTUURPRIJZEN 2019

Het formulier voor het doorgeven van kandidaten voor opkomend talent of meest verdienstelijke Poperingenaar kan men hieronder terugvinden. Het is een erg vereenvoudigd formulier. Enkel naam en vereniging van uzelf en de genomineerde is nodig.

In het voorjaar worden de cultuurprijzen opnieuw uitgedeeld. Volgende categorieën zijn terug aan zet:

Stille kracht
Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die achter de schermen bergen werk verzet, maar die dus niet in de schijnwerpers loopt. De technicus, de penningmeester of de diegene die altijd het decor klaarzet. De vaste chauffeur of de materiaalmeester. Wie mag er voor één keer wel op de eerste plaats komen, en mag de bloemen in ontvangst nemen?
Drie genomineerden zullen onderworpen worden aan een facebookpoll en een stemming de avond zelf, om zo de winnaar te bepalen.

Ambassadeur van Poperinge
Dit is een persoon, groepen of verenigingen die hun roots in Poperinge en deze nooit verloochend hebben, wel integendeel: ze hebben nationaal, ja zelf internationaal naam en faam gemaakt. Ze overstijgen de Poperingse grenzen, als een echte ambassadeur.
De cultuurraad heeft dit jaar fotograaf Alex Vanhee naar voor gedragen als de nieuwe ambassadeur. Er zal een volledige expo rond hem opgebouwd worden. Voor de cultuurprijzen krijgen alle aanwezigen een exclusieve kans om de expo als eerste te zien.

Meest verdienstelijke Poperingenaar
Deze prijs is voor de persoon, groep of vereniging die de voorbije jaren in Poperinge aan de slag was op sociocultureel vlak. De rol van deze groep of persoon kan divers zijn. Zowel voor als achter de schermen, voor een groot project of als stille kracht al decennia lang. En dit als amateur of professional.
Indien je een geschikte kandidaat of groep hiervoor kent, stuur de kandidatuur zeker door!
Een onafhankelijke jury zal uiteindelijk de beslissing nemen wie deze prijs mee naar huis neemt.

Het formulier voor het doorgeven van kandidaten voor opkomend talent of meest verdienstelijke Poperingenaar kan men hieronder terugvinden. Het is een erg vereenvoudigd formulier. Enkel naam en vereniging van uzelf en de genomineerde is nodig. Gelieve deze terug te sturen voor 1 februari 2019. Dit kan via mail (cultuur@poperinge.be) of per post (Grote Markt 1, 8970 Poperinge)


De uitnodiging voor het gala zelf, en de datum, volgen snel. Nomineer nu alvast al je kandidaat!

 

Meer Info & bijlagen

Nominatieformulier 2019 - 13 Kb Nominatieformulier 2019 13 Kb