BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Taste It

Met het concept 'Taste It' willen de dienst cultuur en de jeugddienst de Poperingenaar laten proeven van bekende Belgische artiesten. Onder deze noemer wil het stadsbestuur CC Ghybe en JOC De Kouter  ook promoten als concertzalen door het aanbod aan nationale artiesten in Poperinge te verhogen. De stad zet in op try-outs van allerlei genres, gaande van popmuziek over theater tot comedy.

Meer info vind je op de officiële Facebookpagina van Taste It.  

Komende optredens:

BART CANNAERTS

Na een break van vijf jaar is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. Tegen september 2019 wil hij zijn vierde avondvullende voorstelling klaar hebben met de toepasselijke titel “We moeten nog eens afspreken.” En daarin gaat hij doen wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks. Geloof ons: daar wil je bij zijn. Voorprogramma door Jade Mintjens.

  • Zaterdag 18 mei 2019 om 20.15 u.
  • CC Ghybe, Poperinge

Tickets via webshop van Poperinge

Voorbije optredens:

YEVGUENI

In oktober 2017 komt Yevgueni met een nieuw album. "Tijd is alles", is de titel van het album. Het lijkt een eenvoudige vaststelling, maar wel één die ons steeds vaker bezig houdt. Tijd is altijd en overal, maar ook - en vooral - steeds vaker te kort. Tijd om - eindelijk- vader te worden op je veertigste bijvoorbeeld. De tijd om aan je grootste avontuur ooit te beginnen. Maar dan wel net op het moment dat de tijd ergens in je achterhoofd al eens zachtjes begint af te tellen. Terwijl het meer dan ooit tijd wordt voor de wereld, de wereld waarin zij zal opgroeien. En meer dan ooit ook tijd voor twijfels of zij die het verschil kunnen maken de juiste kant op kijken. En of wij naar de juiste mensen kijk om - op tijd - het verschil te maken.

Een veelheid aan thema's, grote vragen, dilemma's en grote emoties die het meest persoonlijk en actuele Yevgueni-album tot dusver oplevert.

Yevgueni kwam in 2015 reeds langs in Poperinge om hun album voor te stellen. We zijn dan ook blij ze opnieuw te mogen verwelkomen! Op zondag 5 november brengne ze een try-out van hun nieuw album. Afspraak om 20 uur in de Kouter (rechtstaand optreden).

Tickets kunnen hier gereserveerd worden: https://webshoppoperinge.recreatex.be/Tickets/Overview

WARHAUS

Om het vijfjarig bestaan van Jeugdcentrum De Kouter Poperinge te vieren, viel deze keuze op het fijne duo van Warhaus. Warhaus is Maarten Devoldere (de helft van het frontmannenduo bij Balthazar). Onder deze 'nom de plume' bleef hij lang bewust onder de radar. Tot zeer recentelijk het Warhaus-debuut 'We fucked a flame into being'- genaamd naar een quote van de Engelse romanschrijver D.H. Lawrence - verscheen.  Centraal thema: de Liefde!

En die liefde was meteen wederkerend, want de reacties waren unaniem loend. De invloeden van de Franse sixties, een toets exotiek, een achteloze lusteloosheid en referentie naar Cohen, Cave en Gainsbour laten dan ook niemand onberoerd.

Op 28 maart zagen we ze aan het werk in Poperinge, in Jeugdcentrum de Kouter, Komstraat 30, 8970 Poperinge. (staand optreden).

DEREK & THE DIRT

25 jaar geleden was Derek & the Dirt de rockband met de beste live-reputatie in België.  Oh by the way, de eerste single uit hun eerste titelloze album Derek & the Dirt (CNR1989), was een immense hit en werd geproducet door de betreurde Thé Lau.

De tweede LP/CD Love’s exaltation (EMI1991) was een tweede schot in de roos. Het titelnummer, maar ook Run en vooral Rosie, een powerballad, werden nieuwe radiohits en hun live-reputatie bleef groeien. Ze speelden op zo goed als alle festivals en in de beste zalen van het land. In 1992 namen ze ook een live-cd Fourplay op voor Radio 1, geproducet door Patrick Riguelle. Het werd hun bestseller. Een aantal keren was de band te gast in Poperinge. Hoe legendarisch zijn de verhalen over de komst van deze Gentse rock & roll band naar de hoppestad!  

Misschien ging het er iets te hevig aan toe want de groep was een kort leven beschoren, in 1993 splitte de band en gitarist Pim Wolf en zanger Derek gingen elk hun eigen weg. Onderhuids bleef de goesting groeien om nog eens samen met oud, maar ook nieuw werk, de Belgische rockscène met enkele vette stomende optredens te verrassen.

Tijd om nog eens na al die jaren in de luwte, en met the Dirt er een vuile lap op te geven.Op de bots gevraagd  om nog eens in Oostende (16/3 Manuscript Oostende (uitverkocht!)) te spelen, daarna direct een try out geboekt in Poperinge (21/05 CC Ghybe Poperinge) en de goesting om daarna terug enkele festivals te spelen…

 

Foto's

  • Taste It - WARHAUS_omslagfoto
  • Taste It - Omslagfoto_TasteIt_Derek En The Dirt
  • Taste It - Omslagfoto_TasteIt_Yevgueni_02