BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Poperinge, Europese Stad

De hopcultuur ligt aan de basis van Poperinges verbroedering met 2 andere Europese hopcentra:

  • Zatec, in het Saazgebied, Tsjechië. De verbroederingsoorkonde werd onderschreven in 1964. De Saazlaan is een straat in de Hoppelandwijk.
  • Wolnzach in de Hallertaustreek, Beieren (Duitsland). De meiboom - typisch Beiers landschapselement en in 1976 geschonken door Wolnzach - nabij het stadhuis typeert deze verbroedering. De Hoppelandwijk heeft een Wolnzachlaan en Hallertaulaan. Het verbroederingscharter werd ondertekend in 1965.

Lord Wakefield of Hythe schonk in 1930 het Talbot House aan de gelijknamige vzw. WO I sloeg zo de brug tussen Poperinge en Hythe, een charmant badplaatsje in het graafschap Kent (GB). De verbroederingsoorkonde werd onderschreven in 1980.

In 1990 verbroederde Poperinge met Rixensart in Waals-Brabant (B).

Het brandweerkorps van Poperinge heeft sterke vriendschapsbanden met zijn collega's uit Obergrenzebach (deelstaat Hessen, Duitsland). Toepasselijk heet het pleintje voor de kazerne het Obergrenzebachplein.

Daarnaast onderhouden Poperingse deelgemeenten vriendschappelijke relaties met Franse partners: Watou met Mézières-en-Brenne, Proven met Obterre, Roesbrugge met Saint Victor-de-Buthon.

Omwille van de inspanningen door stad en bevolking op gebied van verbroedering ontving Poperinge als enige stad van België het Europavaandel van de Raad van Europa in 1989.

 

Foto's

  • Zustersteden - zustersteden 001