Stappenclash BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Sociaal wonen

Sociaal huren

Wie een beperkt inkomen heeft, kan bij het Sociaal Verhuurkantoor (SVK-OCMW Poperinge) een sociale woning huren tegen een aangepaste huurprijs. Deze huurprijs wordt doorgaans berekend op basis van de waarde van de woning, het gezinsinkomen en het aantal personen ten laste.

Daarnaast kan men zich voor een sociale huurwoning inschrijven bij De Mandel (centrum Poperinge en Watou) en/of Ons Onderdak (Reningelst, Proven en Roesbrugge).

Voor meer info of om je in te schrijven voor het SVK en/of De Mandel kun je terecht bij het OCMW van Poperinge of de Habito woonwinkel. Om je in te schrijven bij Ons Onderdak dien je je rechtstreeks aan te melden bij Ons Onderdak (Hovelandlaan 1 te 8900 Ieper – Tel: 057/219 220).

Sociaal kopen

Voor wie het kopen van een woning op de private markt een te zware financiële inspanning is, bestaat de mogelijkheid om een sociale woning of sociale kavel aan te kopen. Deze woningen en kavels worden verkocht door de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) De Mandel en Ons Onderdak.

Voor meer info kun je terecht bij de Habito Woonwinkel, De Mandel of Ons Onderdak.

Sociaal lenen

Wie aan bepaalde inkomens- en eigendomsvoorwaarden voldoet, kan tegen interessante voorwaarden een sociale lening bekomen voor het (ver)bouwen van een woning of het kopen van een woning.

Voor meer informatie over sociaal lenen kun je terecht bij HabitoVlaams Woningfonds of VMSW.

 
Betaalbaar wonen in St.-Andrieshof - St.-AndrieshofLR

Op deze pagina

Aanverwante Info