BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Subsidies ter ondersteuning en bevordering van de lokale economie in de woonkernen

De gemeenteraad keurde in december 2017 een nieuw gemeentelijk subsidiereglement goed, ter ondersteuning en bevordering van de lokale economie in de woonkernen. Het was aangewezen om het subsidiereglement aan te passen in het kader van een projectoproep, waarbij gemeenten inspanningen dienen te leveren voor het voeren van een kernversterkend winkelgebied. De doelstelling van deze oproep is om de gemeenten (verder) aan te zetten tot financiële maatregelen ter versterking van het kernwinkelgebied door middel van cofinanciering van gemeentelijke subsidiereglementen gericht aan eigenaars en uitbaters van (handels)panden. Hoofddoel van het subsidiereglement is het economisch leven in de stadskern en de dorpskernen nieuw leven in te blazen.

Het nieuwe gemeentleijk reglement bestaat uit volgende subsidies: 

  1. subsidie voor de uitvoering van aanpassingswerken aan een bestaande of nieuwe handels- of horecazaak (subsidie 1);
  2. subsidie voor de overname van een bestaande handels- of horecazaak (subsidie 2);
  3. subsidie voor het herlokaliseren van een bestaande handels- of horecazaak (subsidie 3);
  4. subsidie voor de modernisering en opwaardering van de publieksruimten van horecazaken (subsidie 4);
  5. subsidie voor het renoveren van een gevel van een handels- of horecapand (subsidie 5);
  6. subsidie voor investeringen in de digitalisering van de verkoopprocessen en voorraadbeheer van handelszaken (subsidie 6).

Meer info over de volledige regelgeving kan u vinden in de documenten als bijlage. Indien u graag één van bovenstaande subsidie wil aanvragen, gelieve het aanvraagformulier als bijlage in te vullen en de dienst ondernemen - lokale economie te contacteren.

Meer info over de projectoproep kan u hier vinden.

Met de steun van Europa (€ 73.564) en Cofinanciering Hermes (€ 36.782). De totale kost van dit project werd vooropgesteld op € 183.910.

 

Meer Info & bijlagen

Subsidiereglement ter ondersteuning en bevordering van de lokale economie in de woonkernen - 2.2 Mb Subsidiereglement ter ondersteuning en bevordering van de lokale economie in de woonkernen 2.2 Mb
Aanvraagformulier - 310 Kb Aanvraagformulier 310 Kb
Samenvatting subsidiereglement - 392 Kb Samenvatting subsidiereglement 392 Kb