Interactieve beurs en infodag voor 55-plussers BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Bibliotheek

De Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge (i.s.m. Vleteren) is vrij toegankelijk voor iedereen. De hoofdbibliotheek bevindt zich in Poperinge. Er zijn vijf uitleenposten in Groot-Poperinge: Krombeke, Proven, Reningelst, Roesbrugge en Watou. Er zijn twee uitleenposten in Vleteren: Oostvleteren en Woesten.

In de hoofdbibliotheek en de uitleenposten kun je terecht voor:
- het lenen van boeken, strips, filmdvd’s, gezelschapsspelletjes en tijdschriften;
- het lezen van kranten, tijdschriften en naslagwerken in de leeszaal;
- het gebruiken van gratis internet en publiekscomputers;

Het aanbod van de hoofdbibliotheek en de uitleenposten kun je raadplegen via de online catalogus. Alle materialen zijn gratis te lenen, Sinds de zomer 2017 geldt dit ook voor de gezelschapsspelletjes. De uitleentermijn van boeken, dvd’s, gezelschapsspelletjes en strips is 4 weken, die van tijdschriften 2 weken. De uitleentermijn kan verlengd worden tot maximum 8 weken. Je kan maximum 10 materialen per kaartje lenen.

Lid worden van de bibliotheek is gratis. Ga langs in de hoofdbibliotheek of de uitleenpost en vraag een bibliotheekkaart (individueel of groepskaart) aan. Met deze kaart krijg je ook toegang tot de online toepassing ‘Mijn bibliotheek’ waar je je bibliotheekactiviteiten kan opvolgen.

Iedere bibliotheekbezoeker kan gratis gebruiken maken van de cataloguscomputers met toegang tot de bibliotheekcollectie en de publiekscomputers met toegang tot internet en diverse programma’s.

De bibliotheek organiseert regelmatig publieksactiviteiten zoals bijv. voorleeshalfuurtje, literair aperitief,… Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen? Eén adres: de portaalwebsite. Via deze website kun je zoeken in de catalogus, doorklikken naar de Facebookpagina en de blog of de nieuwsberichtjes lezen.

 

Meer Info & bijlagen

Bibliotheekreglement_90189.pdf - 542 Kb Bibliotheekreglement_90189.pdf 542 Kb

Nuttige adressen

Uitleenposten
Hoofdbibliotheek Mail
Uitleenpost Krombeke
Uitleenpost Oostvleteren
Uitleenpost Proven
Uitleenpost Reningelst
Uitleenpost Roesbrugge
Uitleenpost Watou
Uitleenpost Woesten