BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Cameratoezicht te Poperinge

Stadscentrum

Het stadsbestuur beschikt over een 57-tal vaste camera's voor stadsbewaking, verspreid over de binnenstad en de uitgangsbuurt. Alle beelden worden realtime doorgestuurd naar de lokale politie post te Poperinge en tevens naar de control room van de politiezone Arro Ieper.

Bedrijventerrein Sappenleen

Op de industriezone te Poperinge staan er sinds 2013 in totaal 17 camera’s. Hiervan zijn 7 camera's voor nummerplaatherkenning en 10 camera's voor openbaar toezicht. De realisatie kwam er in samenwerking met de vzw PopIn.

Net zoals de beelden van het stadscentrum, worden ook deze camerabeelden realtime doorgestuurd naar de lokale politie post te Poperinge en de control room van de politiezone Arro Ieper.

ANPR (Automatic Number Plate Recognition)

Eind 2015 werd een camera voor automatische nummerplaatherkenning in dienst genomen. Deze kwam er langs de Frans-Vlaanderenweg in de strijd tegen de grenscriminaliteit. Deze zal deel uitmaken van een cameraschild dat over een ganse streek wordt ontplooid.

Verplaatsbare camera's

Sinds enkele jaren zijn er ook verplaatsbare beveiligingscamera's in dienst genomen:

  • een draagbare beveiligingscamera wordt ingezet bij tijdelijke evenementen in het stadscentrum, bij feest- en ontmoetingszalen, op bedrijfsterreinen en in zones waar toekomstige vaste of tijdelijke beveiligingscamera’s kunnen geplaatst worden.
  • twee (onopvallende) beveiligingscamera's helpen bij de bestrijding van maatschappelijke overlast zoals sluikstorten rond glas- en kledijcontainers, bij drukke wandel- of fietspaden, ...
 

Foto's

  • Cameratoezicht te Poperinge