Poperinge
Winter in Poperinge Vuurwerk, hou het vooral veilig BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Donkere dagen? Verbeter uw zichtbaarheid op de weg.

Met de winter in het verschiet verkorten de dagen in sneltempo. Het sombere weer zorgt geregeld voor een slechte zichtbaarheid en zeker na de overschakeling naar het winteruur eind oktober zal het ’s avonds heel wat vlugger donker zijn. Hoog tijd dus om even stil te staan bij de veiligheid van zwakke weggebruikers. Voetgangers en fietsers zorgen er best voor dat ze zo zichtbaar mogelijk zijn. De beste en meest zichtbare oplossing is het fluovestje. Ook een licht, reflecterende banden in kledij of reflecterende stroken bieden een oplossing.

Tijdens deze donkere periode neemt de activiteit op straat ook toe.  Binnenkort staat Halloween voor de deur en gaan vele kinderen verkleed als heksen of spoken de straat op. Het feest wint nog steeds aan populariteit in ons land en extra voorzichtigheid is daarom aan de orde. Niet alleen bij bestuurders die extra moeten opletten in bebouwde zones maar ook bij de kinderen en hun begeleiders die goed zichtbaar moeten zijn. Zien en gezien worden is van enorm belang voor alle weggebruikers.

Ter info, een voetganger met donkere kledij is slechts vanop 20 meter zichtbaar in de koplampen van een auto. Een voetganger met lichte kledij vanop 50 meter en een voetganger met reflecterende accessoires vanop 150 meter. Als u weet dat een wagen bij een nat wegdek aan 70 km/u 58 meter nodig heeft om tot stilstand te komen, bent u enkel met reflecterende accessoires op tijd zichtbaar.

  • Donkere dagen? Verbeter uw zichtbaarheid op de weg.
  • De flover
Terug naar nieuws