Poperinge, kei van een stad
BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Teken mee aan de toekomst van de Vroonhofsite

Inspiratiemarkt voor het Vroonhof

De Vroonhofsite vormt met zijn 14000m² het historische hart van de stad. Het stadsbestuur verwierf deze site en plant de komende jaren een volledige herinrichting. En aan die plannen kan je zelf meewerken! Kom daarvoor op vrijdag 7 of zaterdag 8 februari langs op de inspiratiemarkt.

Het stadsbestuur voorziet er een parcours doorheen de site én bestaande gebouwen. De beste manier om zelf, op eigen tempo, de site te leren kennen. Op het einde van de rondgang kom je in de huidige turnzaal terecht. Daar vind je alle info over het verleden, heden en toekomst.

Je leert er het verleden van de site kennen. Wat is een Vroonhof eigenlijk? Welke impact had de Vleterbeek op de ontwikkeling van de site? Vervolgens krijg je inspirerende voorbeelden uit andere vernieuwingstrajecten te zien, zowel uit binnen- als buitenland. Je komt er te weten welke toekomstige functies zeker een plaatsje op de site moeten krijgen.

Rome niet op één dag gebouwd

Grote projecten realiseer je niet op korte termijn. Ook de vernieuwing van de Vroonhofsite zal een aantal jaren duren. Tijdens het vernieuwingstraject wil het stadsbestuur de site maximaal blijven benutten. Daarom komt er tijdelijke invulling; en ook daar krijg je wat inspirerende voorbeelden van te zien op de infomarkt.

Maar je mag dus ook volop zelf voorstellen doen. Op elke infostand kan je eigen ideeën nalaten en je stem laten horen; maar ook in de pop-up bistro ben je in de mogelijkheid om, met een goed glas, in gesprek te gaan met de stadsmedewerkers die graag naar jouw ideeën luisteren. Ze noteren zorgvuldig jouw feedback, de basis voor de verdere ontwikkeling van de site.

Inspiratiemarkt Vroonhofsite - vrijdag 7 februari van 15 tot 20 u. & zaterdag 8 februari van 10 tot 17 u.

  • Vroonhofsite - ŠAirTfacts

Meer Info & bijlagen

affiche - 4.4 Mb affiche 4.4 Mb
Terug naar nieuws