Poperinge, kei van een stad
1722 (stormschade / wateroverlast) Kermiskaarting BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Mantelzorgcafé ’t Koetertje gaat online

Heel wat mensen bieden ondersteuning en hulp aan een zorgbehoevende persoon. Denk maar aan iemand met een kind met een fysieke beperking of iemand die dagelijks voor een partner met een chronische ziekte zorgt. Of je zorgt voor een ouder die aan dementie lijdt , je doet boodschappen voor een buurvrouw die niet meer goed te been is, enz. Voor die mantelzorgers is er goed nieuws, want binnenkort kunnen jullie elkaar ook online een hart onder de riem steken.

In Poperinge werd op dinsdag 2 oktober 2018 het Mantelzorgcafé ’t Koetertje opgestart met de steun van !DROPS en Kom op tegen Kanker. Met dat initiatief wou het stadsbestuur een lokale gemeenschap voor mantelzorgers opbouwen, waar er ruimte is voor contact met andere mantelzorgers, de uitwisseling van informatie en ervaringen, psychologische ondersteuning, ontspannende activiteiten en nog zoveel meer. Want een goed geïnformeerde en veerkrachtige mantelzorger is er twee waard!

Naast de maandelijkse Mantelzorgcafés waar mantelzorgers elkaar ontmoeten en informatie kunnen krijgen rond zelf gekozen thema’s, start op 2 juli 2019 het digitaal platform ‘De MantelzorgHubs Online’. Die nieuwe website wil alle Mantelzorgcafés in Vlaanderen bundelen.
Ook ’t Koetertje krijgt zijn eigen platform voor mantelzorgers. Door je aan te melden krijg je toegang tot een interessante informatiedatabank, lokale nieuwtjes en activiteiten, kan je andere mantelzorgers leren kennen en al jouw vragen stellen. Er zal bovendien een chatroom zijn waar je gezellig kan keuvelen met andere mantelzorgers binnen je gemeente.

  • Mantelzorgcafé ’t Koetertje gaat online
Terug naar nieuws