Poperinge, kei van een stad
BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Verhuis administratieve Technische Dienst loopt vertraging op

In april plande het administratieve gedeelte van de Technische dienst naar het nieuwe stadsdepot in de Ouderdomseweg te verhuizen. Die verhuis loopt nu noodgedwongen een vertraging op door een technisch probleem: tijdens de afwerkingsfase van het complex werden in het beton haarscheurtjes ontdekt.

Het probleem heeft enkel gevolgen voor de kantoren van de administratieve medewerkers. Zij zullen tijdelijk een nieuwe huisvesting krijgen zodat IBO Hopsakee, zoals aangekondigd in een vorig nieuwsbericht, deze zomer naar de Veurnestraat 55 kan verhuizen. De uitvoerende Technische dienst, die eerder al naar het nieuwe stadsdepot verhuisde, kan ook gewoon vanuit het nieuwe stadsdepot blijven werken.

Betrokken partijen werken aan een oplossing

Dadelijk na de vaststelling van de scheurtjes bracht de Stad Poperinge de aannemer op de hoogte. De leverancier ondernam daarop snel actie en als eerste voorzorgsmaatregel werden een aantal balken gestut. De leverancier besliste ook een intern onderzoek te starten. Een menselijke fout bleek aan de oorzaak te liggen van de scheurtjes: de hoeveelheid wapening in een aantal balken was niet correct. De verzekeringsmaatschappij van de leverancier is nu aan zet om het herstel op zich te nemen.

Twee herstelmethodes van twee firma’s liggen ondertussen op tafel. Beide firma’s krijgen tijd tot aanstaande woensdag om hun methodes verder uit te werken, omdat die elk gevolgen zullen hebben voor de timing van de bouw, esthetische impact en mogelijke functionele beperkingen. De uitvoerende aannemer stelde bijkomend een onafhankelijk studiebureau aan om de aangereikte oplossingen extra te verifiëren.

Terug naar nieuws