Poperinge, kei van een stad
Wespen Warme en zonnige dagen BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Achter de schermen op verkiezingsdag? Word nu vrijwillig bijzitter.

Ben of ken jij iemand die meerderjarig en stemgerechtigd is en die het leuk vindt om te leren hoe alles in z’n werk gaat in een stembureau? Wil jij wel eens een verkiezingsdag bij de stad ‘achter de schermen’ meemaken? Dat kan!

Bij verkiezingen gaat de stad telkens op zoek naar vrijwilligers om op de verkiezingsdag een taak te vervullen in een stembureau. Je kan je daarvoor opgeven als vrijwillig bijzitter.

Hoe registreren?

De Stad Poperinge zoekt bij elke verkiezing gemotiveerde helpers die een taak willen vervullen in het stembureau. Hoe kan ik mij opgeven als vrijwillig bijzitter? Registreren kan je zeer eenvoudig op twee manieren:

Maak gerust ook familie, vrienden of collega’s warm om bij te springen op 26 mei.

Opgelet: éénmaal geregistreerd als vrijwilliger zal je telkens opgeroepen worden bij iedere verkiezing. Je kan wel op elk moment je naam uit de vrijwilligerslijst laten schrappen.

Welke taken heb ik als vrijwilliger?  

De bijzitters helpen de voorzitters van de stembureaus. Je taken als bijzitter zijn gevarieerd: identiteitskaarten aannemen, de lijsten controleren, de kiezersbrieven afstempelen, de kiezers begeleiden naar het stemhokje als ze daar om vragen enzovoort.

Als bijzitter ben je op de verkiezingsdag aanwezig in je eigen kiesbureau van 7 uur tot +15 uur. Daarvoor ontvang je een kleine vergoeding. De stad zorgt voor koffiekoeken, een broodjesmaaltijd en drank.

Contact:
Dienst burgerzaken
Grote Markt 1
8970 Poperinge
057/346674
Terug naar nieuws