Poperinge, kei van een stad
Wespen Win je Winkel 2.0 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Geslaagde test alarmeringssysteem BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Poperinge wil je snel verwittigd worden en de nodige instructies vernemen wat je wel of niet mag doen. Om dit te realiseren maakt het stadsbestuur van Poperinge gebruik van BE-Alert, een alarmeringssysteem waarmee we je meteen op de hoogte stellen van een noodsituatie en de nodige instructies geven bij de noodsituatie.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mailbericht. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Op donderdag 5 juli 2018 voerden meer dan 130 steden en gemeenten een test uit naar aanleiding van 1 jaar BE-Alert. Dit door een SMS, een gesproken bericht en/of e-mail te versturen naar hun inwoners. Ook Poperinge werkte mee aan deze test. De resultaten worden momenteel nog verwerkt, maar zien er alvast heel positief uit.

Wil je ook op de hoogte blijven bij een noodsituatie? Inschrijven is volledig gratis en kan makkelijk via www.be-alert.be.

  • Test alarmeringssysteem BE-Alert

Meer Info & bijlagen

Gesproken testbericht BE-Alert - 173 Kb Gesproken testbericht BE-Alert 173 Kb
Terug naar nieuws