205 deelnemers op eerste Poperingse sprinttriatlon

De eerste editie van de 1/8ste Decapmaker & Partners Triatlon Poperinge bracht op zondag 12 maart 130 individuele deelnemers en 25 trio’s aan de start. Poperinge slaagde in het opzet om zowel atleten via de triatlonfederatie als recreanten en inwoners van Poperinge warm te maken. De vele passages over de markt zorgden voor heel wat sfeer in het stadscentrum.

In de voormiddag zwommen deelnemers in Sport- en Recreatiebad De Kouter, op basis van die tijd herstartten ze in de namiddag met fietsen. De weergoden hielden het droog, supporters waren talrijk aanwezig om de atleten aan te moedigen. Het bruiste in en rond JOC De Kouter en het stadspark. 

Emma Cottenie en Victor Desender namen de leiding al bij het zwemmen en gaven die niet meer uit handen bij het fietsen en lopen, ondanks hevige wind op het  fietsparcours. Wannes Vandenberghe en Arnoud Douterlungne vervolledigden het podium bij de heren. Lotte Hertveldt en Annelien Verheye werden 2de en 3de bij de dames. Daarnaast kregen alle reekswinnaars binnen de verschillende leeftijdscategorieën, recreanten of aangesloten bij de federatie, mooie naturaprijzen van de sponsors.  

Teams 

Je kon ook in team deelnemen. Bij de trio's nam telkens een atleet een onderdeel voor zijn rekening. Bij de heren was de hoofdprijs voor team Millennium: Tristan Vanalme, Bart Braeckevelt en Dieter Maes. Op de tweede plaats kwam team Les Gars : Luka Berquin, Luka Vandenberghe en Elias Verdonck. Team 3 Stella's aub eindigde derde: Dries Dekein, Bram Bouten en Dieter Demonie.

Bij de mix-teams met dames en heren veroverde team Sint-Bernardus de eerste plaats : Mariska Priem, Kevin Vermeulen en Henk Decoene. Het stadsteam van de dienst Cultuur werd tweede: Ariane Beddeleem, Dietbrand Depinois en Matthias Breyne.  Eén van de vele ingeschreven teams van de firma Page behaalde de derde plaats: JJS met Joke Vansevenant, Jonatan Vermeersch en Steve Vandenbussche.

Wannes Vandenberghe en Annelien Verheye waren de snelste dame en heer op het Strava segment van sponsor De Peperstraat . Zij gingen met een paar Hyperion Tempo Brooks loopschoenen naar huis.

Deze geslaagde eerste editie smaakt bij zowel deelnemers als organisatoren naar meer. In maart 2024 komt de 1/8ste Decapmaker & Partners triatlon zeker terug.

Gepubliceerd opdonderdag 16 maart 202310.51 u.