Poperinge koppelt 10.000-stappenclash aan zwerfvuilopruimactie

Poperinge neemt opnieuw deel aan de 10.000-stappenclash van Logo Midden-West-Vlaanderen. Dit jaar zorgt de stad voor een extra uitdaging; inwoners worden opgeroepen om te ploggen tijdens het wandelen. Dat betekent dubbele winst, goed voor de gezondheid en voor het milieu.

Poperinge neemt het op tegen de inwoners van 12 andere gemeenten in de regio. De gemeente die de meeste stappen zet ten opzichte van het totaal aantal volwassen inwoners krijgt de wisselbeker van Logo, samen met een beweegvriendelijke verrassing ter waarde van 300 euro.

Deelnemen?

Ga naar www.10000stappen.be, registreer je en word lid van de groep 'Poperinge'. Geef voor elke dag in mei je gezette stappen in. Om je stappen te tellen kan je een app op je smartphone installeren of gebruik maken van een klassieke stappenteller. Je kan ook andere sportactiviteiten omzetten naar stappen. 

Wie graag de dubbele uitdaging aangaat, installeert ook de gratis WePlog-app via weplog.be. De app toont je waar je best zwerfvuil kan oprapen tijdens het wandelen. Plogmateriaal kan je afhalen aan het onthaal van het Sociaal Huis vanaf 2 mei.

Volg de stappenclash via www.logomiddenwvl.be/stappenclash, je vindt er elke maandag de tussenstand. Op 31 mei organiseert de stad een slotmoment voor alle deelnemers.

Gepubliceerd opwoensdag 20 april 202215.16 u.