Tournée Minérale BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Spoorwerken

Op deze pagina vind je alle informatie terug over de spoorwerken in 2017 op lijn 69 tussen Kortrijk en Poperinge.

Deze informatie zal regelmatig geüpdatet worden wanneer er meer nieuws bekend is over de werken.

Wie?
De spoorwerken worden uitgevoerd door Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet.

Wat?
Infrabel plant vernieuwingswerken aan de spoorwegen tussen Kortrijk en Komen: zowel de sporen, de dwarsliggers, als de overwegen worden hierbij vernieuwd.

Waar?
De werken zelf situeren zich tussen Kortrijk en Komen. Een impact op de reisweg van reizigers komende van en op weg naar Ieper en Poperinge is hierdoor mogelijk.

Waarom?
Doel van deze werken is de stiptheid en de veiligheid van het lokale treinverkeer te verhogen.

Wanneer?
Infrabel start begin februari 2017 met de vernieuwingswerken. Men hoopt hiermee eind december 2017 klaar te zijn. De planning van deze werken kan, onder invloed van de weersomstandigheden, echter verschuiven.


UPDATE

Tijdens de werken zal er gedurende enkele weekends lokaal geen treinverkeer mogelijk zijn, zodat Infrabel zijn werkzaamheden in alle veiligheid kan uitvoeren. Het eerstvolgende weekend met lokale treinonderbreking tussen Kortrijk en Menen is zaterdag 4 en zondag 5 februari. De NMBS voorziet een alternatieve busdienst voor de reizigers. Meer info vind je op www.nmbs.be of rechtstreeks op http://bit.ly/2kjACr9 (klikken op het icoontje bij Kortrijk).

In de periode van maandag 20 februari tot en met vrijdag 17 maart voert Infrabel werken uit aan spoor A op de lijn tussen Kortrijk en Menen. Tijdens deze periode moeten alle treinen tussen Kortrijk en Poperinge gedurende weken via spoor B rijden. Bovendien wordt er om veiligheidsredenen tijdens de werken een snelheidslimiet van 40 km/u aan de treinen opgelegd. De NMBS zal gedurende deze periode aan de reizigers een aangepast aanbod aanbieden van treinen, snelbussen via de A19 en stopbussen via de secundaire wegen. Om de reizigers zo comfortabel mogelijk te vervoeren, zullen zoveel mogelijk dubbeldeksbussen met een capaciteit van een 80-tal zitplaatsen worden ingezet. In het station Kortrijk zullen deze bussen vertrekken aan de Pieter Tacklaan.

Voor pendelaars betekent dit concreet:

  • Tijdens de ochtendpiek zullen de treinen tussen Poperinge en Kortrijk kunnen rijden. In de richting van Kortrijk naar Poperinge zal er een alternatief aanbod zijn van 6 bussen. In de avondpiek zullen de treinen tussen Kortrijk en Poperinge rijden, maar is er een alternatief aanbod van 4 bussen + 1 lus tussen Ieper en Wervik.
  • Tijdens de ochtendpiek zullen de treinen IC 704, IC 705 en IC 706 tussen Kortrijk en Poperinge worden vervangen door snelbussen tussen de stations van Wervik, Komen en Ieper en stopbussen tussen de stations van Kortrijk, Bissegem, Wevelgem, Menen, Wervik, Komen, Ieper en Poperinge. De P 7080 zal rijden met een aangepaste dienstregeling.
  • Tijdens de avondpiek zullen de treinen P 8959, IC 739 en IC 740 tussen Poperinge en Kortrijk worden vervangen door snelbussen tussen de stations van Ieper, Wervik en Kortrijk en stopbussen tussen de stations van Poperinge, Ieper, Komen, Wervik, Menen, Wevelgem, Bissegem en Kortrijk.

Eventuele wijzigingen zullen tijdig door de NMBS gecommuniceerd worden. Hou zeker de extra informatieborden in de stations in de gaten voor de dienstregelingsaffiches met het aangepast trein- en busaanbod.

Meer info?
Voor meer info kunnen reizigers altijd terecht bij de klantendienst van de NMBS via 02 528 28 28 (alle dagen van 7.00 uur tot 21.30 uur), via klantendienst@b-rail.be of via Twitter @NMBS.

 

Meer Info & bijlagen

Aangepaste dienstregeling - 357 Kb Aangepaste dienstregeling 357 Kb
Spoorwerken - station_poperinge