Tournée Minérale BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

SAVE-charter

Op maandag 7 september 2015 ondertekende Poperinge het SAVE-charter Steden & Gemeenten van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). De stad Poperinge was daarmee de 55ste Vlaamse stad of gemeente die het charter ondertekende.

OVK is een lotgenotenvereniging die families die hun kind hebben verloren in het verkeer ondersteunt. OVK voert strijd tegen een te grote verkeersonveiligheid, in het bijzonder daar waar het gaat om kinderen en jongeren. SAVE staat dan ook voor: Samen Actief voor VEilig Verkeer. Poperinge geeft met de ondertekening van het SAVE-charter een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer verkeersveiligheid.

Om het engagement van de stad bij de ondertekening van het SAVE-charter te onderstrepen werd een actieplan opgesteld door de gemeentelijke mobiliteitsdienst in samenwerking met de lokale politie. In dit actieplan, dat opgebouwd is rond de zeven doelstellingen van het SAVE-charter, komen de drie E’s uit de verkeerskunde uitgebreid aan bod: Education, Engineering en Enforcement, oftewel sensibilisatie, infrastructuur en handhaving.

De uitvoering van dit actieplan werd eind 2016 positief geëvalueerd door OVK en op maandag 13 februari 2017 ontving het stadsbestuur het SAVE-label ter erkenning van de geleverde inspanningen.

Als het verkeer je raakt

Voor wie zelf betrokken raakte bij een verkeersongeval en vragen heeft over zijn of haar rechten, de verwerking van het ongeval en over gepaste opvang en zorg, is de gids Als het verkeer je raakt beschikbaar op de website van Rondpunt VZW of bij het onthaal van het stadhuis en de technische dienst.

 

Meer Info & bijlagen

SAVE-charter - 406 Kb SAVE-charter 406 Kb
Actieplan 2015-2016 - 423 Kb Actieplan 2015-2016 423 Kb
Actieplan 2017-2018 - 543 Kb Actieplan 2017-2018 543 Kb
SAVE-charter - SAVE