Stadspark in de winter
Tournée Minérale BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Verkeershinder Poperinge

Het kerstverlof is achter de rug. Tijd voor velen om de draad terug op te nemen. Enkele werkzaamheden worden verder gezet en gefinaliseerd. Een overzichtje van de lopende projecten:

In de Winnezelestraat te Watou wordt een nieuwe brug over de Heidebeek aangelegd. Hierdoor is de straat volledig afgesloten. Vermoedelijke einde van de werken begin mei.

In de Switch Road wordt al een tijdje gewerkt. Eerst werden alle nutsvoorzieningen aangepast. Nu wordt er verder gewerkt aan de riolering om dan af te werken met een volledige heraanleg (van de bovenbouw). Vermoedelijke einde van de werken voor het groot verlof.

Ook in de Nijverheidslaan en Nijverheidsstraat werd er al gewerkt aan de nutsleidingen. Nu staan de wegeniswerken op het programma. Volgende week zal de beton geklopt/gebroken worden. De verharding van de straat blijft hierna nog steeds berijdbaar voor het plaatselijke verkeer. Afhankelijk van het weer (wat momenteel niet zo gunstig is) zullen de verdere werken starten half januari. Het einde van de werken is voorzien in het najaar.

Langs de Westhoekweg is er nog enkele weken verkeershinder. Dit voor de nieuwe ondergrondse 150kV kabelverbinding. Als alles goed meezit zijn deze werken in de loop van maartachter de rug .

Ten slotte is de aanleg van het dubbelrichtingfietspad langs de Woestenseweg bijna voltooid. Om de afwerking te kunnen laten gebeuren is er nog enkele weken een snelheidsbeperking.


Op de website www.geopunt.be/hinder-in-kaart kun je terecht voor een geografisch overzicht van alle hinder op het openbaar domein. Via de facebookpagina Verkeershinder Poperinge kun je de laatste berichten volgen via de sociale media.

  • Wegenwerken
Terug naar nieuws